Alegeri parlamentare 2020. Primarul Capitalei a anunțat cum vor putea vota bucureștenii care se află în izolare sau carantină

04-12-2020 17:07


alegeri parlamentare 2020

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat că sunt aproape 35.000 de persoane aflate în izolare sau carantină în Bucureşti. 

 

El a explicat şi procedura prin care acestea pot vota la alegerile parlamentare cu ajutorul urnei mobile, transmite News.ro.

„Dacă sunteţi carantinaţi sau izolaţi, puteţi cere urnă mobilă astăzi sau mâine, astfel:

- Fie în cursul zilei de ASTĂZI (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică.

- Fie în cursul zilei de MÂINE (sâmbătă), doar între orele 18.00 şi 20.00, doar la secţia de vot şi doar prin depunere fizică. Trebuie să depuneţi o cerere şi dovada de carantinare sau de izolare.

Datele de contact (e-mail, fax, fizic) ale Biroului Electoral şi ale Oficiilor Electorale sunt aici: https://parlamentare2020.bec.ro/date-de-contact-ale-birourilor-electorale-de-circumscripţie/

- În cerere se menţionează «Subsemnatul/a ..., cu domiciliul ..., adresa de carantinare / izolare ..., CNP ..., solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Ataşez dovada de carantinare/ izolare» şi eventual secţia de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată.

Am avut în această dimineaţă o şedinţă de organizare cu reprezentanţii prefecturii şi ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate şi izolate să îşi poată exercită votul. Sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situaţie în Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan vineri pe Facebook.

Ludovic Orban: Orice cetățean, chiar dacă e într-o localitate în carantină, are libertatea să voteze, fără să dea declarații

Cum pot vota cei 130.000 de români aflați în izolare sau în carantină

Alegeri parlamentare 2020. Persoanele aflate în izolare pot face cerere online pentru urna mobilă

Cine poate vota cu urna mobilă la alegerile parlamentare din decembrie

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO