Rezultate finale alegeri locale 2020 Timiș. Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. Cine conduce Consiliul Județean

Ultima actualizare: 30-09-2020 15:42
Dominic Fritz
StirilePROTV

Rezultatele finale la alegerile locale pentru județul Timiș au fost anunțate miercuri dimineață. Potrivit rezultatelor anunțate de Biroul Electoral Municipal (BEM), Dominic Fritz este noul primar al Timișoarei.

Rezultatele oficiale finale ale BEM indică faptul că Dominic Fritz (USR PLUS) a fost votat de 49.191 de timişoreni, în timp ce Nicolae Robu (PNL) a primit 27.596 de sufragii.

Rezultate finale alegeri locale 2020. Cine a câştigat în judeţul Timiș la consilii locale şi Consiliul Județean

 

 

Alianţa USR PLUS a reuşit să se impună cu cel mai mare număr de aleşi în Consiliul Local Timişoara, dar nu suficienţi pentru a forma majoritatea, fiind urmată de PNL, PSD-PPU(sl) şi Pro România, în timp ce UDMR nu a mai reuşit să atingă pragul electoral, potrivit rezultatelor oficiale finale prezentate, marţi, de Biroul Electoral Municipal (BEM).

Astfel, cele 27 de mandate sunt împărţite între Alianţa USR PLUS, care va avea 13 consilieri municipali, PNL, care a obţinut 9 mandate, PSD-PPU(sl) cu 3 mandate, iar Partidul Pro România va fi reprezentat de doi consilieri.

Rezultate finale alegeri locale 2020. Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Timiş a fost dizolvat

 

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Timiş, susţinut de liberali şi pentru viitoarea şefie a filialei judeţene a partidului, Alin Nica, a anunţat, miercuri, că Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Timiş a fost dizolvat de către Biroul Politic Naţional al PNL, în urma demisiei lui Nicolae Robu din această funcţie.

"BPJ Timiş a fost dizolvat de către BPN al PNL. S-a luat act de demisia domnului Nicolae Robu din funcţia de preşedinte al filialei. Organele interimare de conducere vor fi stabilite de către Biroul Politic Executiv, în cel mai scurt timp", a anunţat Alin Nica, potrivit Agerpres.

Nicolae Robu şi-a înaintat demisia din funcţia de lider al PNL Timiş, luni, după ce a pierdut competiţia pentru funcţia de primar al Timişoarei, fiind depăşit de contracandidatul Dominic Fritz (USR PLUS) la o diferenţă de 20%.

Alin Nica a afirmat, marţi, că pentru prima dată în 20 de ani, liberalii au reuşit să câştige judeţul, impunându-se cu 40% prin cei 46 de primari, dar au pierdut Timişoara, unde "nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO