Candidatura lui Viorel Cataramă, respinsă de BEC. Este a doua oară când i se întâmplă

Ultima actualizare: 20-08-2020 11:44
Viorel Cataramă
Agerpres

Candidatura lui Viorel Cataramă a fost respinsă de Biroul Electoral Central, a anunțat chiar omul de afaceri, joi dimineață, precizând că va contesta decizia în justiție.

„Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Bucureşti a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mişcării Patrioţilor Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei”, a scris Cataramă pe pagina sa de Facebook, potrivit news.ro.

Viorel Cataramă a adăugat că intenționează să cheme în judecată Biroul Electoral Central, pentru a-și putea înregistra candidatura la alegerile locale din Capitală.

„Rog pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să aibă încredere în justiţie. Să avem credinţă că un astfel de abuz va fi sancţionat ca atare!”, a scris el.

Cataramă a dezvăluit și motivul invalidării candidaturii sale: aproximativ 80 de semnături nu au fost luate în considerare, existând suspiciuni asupra valabilității acestora, a precizat el la Antena 3.

Candidatura lui Viorel Cataramă, respinsă și la alegerile de anul trecut

Printr-o situație similară a trecut omul de afaceri și atunci când și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale din 2019.

Atunci, BEC a decis invalidarea candidaturii și semnului electoral înregistrat de Cataramă, întrucât „s-a constatat că un număr semnificativ de semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidentă de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”.

Mai exact, BEC a pus sub semnul întrebării 97.170 de semnături.

Viorel Cataramă a atacat decizia la Curtea Constituțională, care i-a dat dreptate, i-a admis contestația la decizia BEC, astfel că până la urmă a participat la alegerile prezidențiale.

La alegerile prezidenţiale din 2019, Cataramă a obţinut 0,53% din voturile exprimate de cetățeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO