Biroul Electoral Sector 5 a decis că voturile vor fi renumărate

Ultima actualizare: 30-09-2020 19:39

La sectorul 5, câştigat de Cristian Popescu Piedone, Biroul Electoral de Sector a decis miercuri renumărarea voturilor. Asta, după sesizările făcute de PNL și USR, privitoare la neregulile înregistrate la alegeri.

Candidatul PNL la primăria Sectorului 5 a anunţat că Biroul Electoral Sector 5 a decis renumărarea voturilor de la alegerile locale de duminică.

Practic, Biroul Electoral de Sector a admis contestaţia făcută de PNL-USR , care a semnalat nereguli. Dar asta nu înseamnă că se va trece automat la renumărarea voturilor. Pentru asta, toate partidele care au avut candidaţi ar fi trebuit să voteze cu unanimitate, ceea ce nu s-a întâmplat. Partidul primului clasat, Cristian Popescu Piedone nu a votat pentru renumarare.

Drept pentru care, are un termen în care poate să conteste renumararea voturilor din Sectorul 5 la Biroul Electoral Municipal Bucureşti.

În urma numărării a peste 97% din voturi în Sectorul 5, clasamentul a fost următorul: Cristian Popescu Piedone pe locul 1, cu 28,08% din sufragii, urmat de Daniel Florea PSD cu 25,64% şi candidatul PNL-USR cu 25,24%.

Potrivit celui de la PNL, atât partidul acesta, cât şi PSD acuză fraude la votul la locale, în Sectorul 5.

Pe principiul "totul sau nimic", partidele, de exemplu USR, susţine că la renumararea voturilor sunt luate în calcul toate sufragiile, atât cele pentru primar de sector, consiliu local, dar şi pentru primarul general al Bucureştiului şi pentru Consiliul General.

Cristian Popescu-Piedone a declarat, miercuri, la Curtea de Apel, că a fost votat pentru funcţia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori şi că nu este împotriva unei renumărări a voturilor, susţinând că ar obţine unul sau două procente în plus.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO