Alegeri locale 2020. Cine poate solicita urna mobilă

Ultima actualizare: 15-09-2020 12:35
urna mobila

Alegeri locale 2020. Premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări despre scrutinul din 27 septembrie, când românii trebuie să țină cont de anumite reguli speciale, impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, șeful Guvernului a explicat cine poate să facă o solicitare de urnă mobilă în ziua votului: cei care au simptome de infectare cu noul coronavirus, dar nu mai au timp să obțină un diagnostic. 

”Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați, să consulte medicul de familie și să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cetățenii care sunt tratați prin izolare la domiciliu. De asemenea, și pentru persoanele care au fost persoane de contact pentru persoane diagnosticate cu Covid, care sunt în carantină la domiciliu. Și ca atare, orice persoană are simptome este bine să apeleze la medicul de familie și să ceară deplasarea urnei mobile.” - a spus premierul Ludovic Orban.

Alegeri locale 2020, reguli speciale împotriva noului coronavirus

 

Totodată, premierul a subliniat faptul că, la aceste alegeri locale vor exist anumite reguli speciale care trebuie respectate de votanți.

”Important este să fie respectate măsurile: obligația de a intra în localul secției de votare cu mască, obligația dezinfecției, dezinfectării mâinii la intrarea în secția de votare și la ieșirea din secției de votare, astfel încât dacă cumva este cineva infectat, atunci când atinge, să nu transmită prin ștampilă, prin buletinul de vot pe care pune mâna.” - a spus Ludovic Orban.

Ce facem dacă ajungem la secția de votare și nu avem mască

 

De asemenea,  șeful Guvernului a fost întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu alegătorii care se vor prezenta la secție fără mască de protecție. 

”Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări și în planul de pregătire, am prevăzut pentru fiecare seție de votare existența unui stoc de măști care să fie pus la dispoziția cetățenilor care vin la vot și care vin fără mască.” -  spus Orban.

Mai multe detalii despre regulile speciale la alegerile locale 2020 CITIȚI AICI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO