Ziua Aviației, sărbătorită luni în București. Programul mitingului aerian

Ultima actualizare: 16-07-2020 19:48

La București, au început antrenamentele forțelor aeriene române pentru ''Ziua aviației''. Luni, Capitala va fi survolată de avioane și elicoptere într-un zbor simbolic.

În actualul context, organizatorii evenimentului le reamintesc celor care vor să vadă spectacolul de pe bulevardul Aviatorilor că măsurile de siguranță și distanțarea socială rămân absolut obligatorii.

Un motiv în plus de sărbătoare, 110 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu

 

De Sfântul Ilie, aviația militară își va desfășura pe cerul Bucureștiului aeronavele de luptă, dar și pe cele de transport.

Vor defila și aparatele de zbor ale ministerului de Interne, Serviciului Român de Informații ori ale Aeroclubului României.

Aviatorii au un motiv în plus de sărbătoare. Se împlinesc 110 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu.

Ionuț Neamu, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Române: ''Avem în formația de anul acesta aproximativ 40 de aeronave. MApN are în compunere un număr de 16 aeronave, vom putea să vedem fighterele, cele de transport, cât și elicopterele aviației militare. Evenimentul se ține cu un număr limitat de persoane în așa fel încât să ne înscriem în normative. cu distanțarea socială. Toată lumea va respecta măsurile de siguranță medicală.''

Vor participa aproximativ 40 de aeronave

 

Printre piloții care vor participa la eveniment se numără și comandorul Ioan Mischie, întors recent dintr-un teatru de operații, unde a condus primul detașament românesc de 4 elicoptere, desfășurat sub egida ONU.

Ioan Mischie, comandor Forțele Aeriene Române: ”Veți putea vedea un dispozitiv de defilare aerian format din aproximativ 40 de aeronave militare și civile. Pentru anul acesta avem invitați de la Aeroclubul României și de la Școala Superioară de Aviație, precum și Tarom. Îi așteptăm și pe bucureșteni, dar le recomand să păstreze măsuri anti-covid, distanța socială și să ne înțeleagă că nu poate să fie ca în ceilalți ani.”

Și pentru că este o zi specială, de Ziua aviației, la mitingul aerian organizat de FAR va participa și compania Tarom. De Sf. Ilie, deasupra statuii Eroilor aerului va survola și o aeronavă Boeing 737-700.

Luni dimineața, între orele 9.30 și 11.30, circulația pe bulevardul Aviatorilor va fi restricționată.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO