Zeci de taximetristi au protestat impotriva companiei Uber, in Capitala. Cum se apara reprezentantii aplicatiei
A fost zarva mare, vineri seara, pe marile bulevarde din Capitala. Zeci de taximetristi au protestat impotriva companiei Uber si s-au plimbat cu masinile, cu doar cativa kilometri pe ora.
Soferii vor ca acest serviciu de transport pasageri, despre care spun ca este ilegal, sa fie desfiintat. Reprezentantii Uber reactioneaza insa si spun ca toate veniturile sunt fiscalizate.
Zeci de taximetre au impanzit, rand pe rand, marile bulevarde ale Capitalei. In semn de protest, soferii s-au plimbat pret de trei ore prin Bucuresti.
Totusi, spun ca si ei au defectele lor, dubleaza sau tripleaza tarifele ori de cate ori au ocazia.
De pilda, nemultumiri apar in fiecare weekend in statia aflata la intrare in Centrul Vechi, dupa cum spun oamenii.
Clienta: "Iti cer tot timpul bani in plus, de exemplu lor le-a cerut un pret triplu, nu pun corect aparatul, cred ca toata lumea stie".
Pentru multi dintre turistii care ajung in Bucuresti, o cursa cu un taximetru poate fi o adevarata aventura. Un grup de israelieni s-a chinuit cateva zeci de minute sa gaseasca o masina la un pret rezonabil.
Aceasta nu a fost prima actiune a taximetristilor impotriva celor de la Uber. Reprezentantii companiei se apara si spun ca acuzatiile sunt nefondate.
Alexandra Corona, purtator de cuvant Uber : "Uber este un serviciu suta la suta fiscalizat in Romania, plateste taxe in Romania pentru activitatile pe care le desfasoara, soferii nostri parteneri colaboreaza cu noi prin entitati fiscale, iar utilizatorii primesc o factura fiscala dupa fiecare cursa."
In total, in cele patru orase din Romania in care aplicatia este disponibila, Bucuresti, Timisoara, Cluj si Brasov, cifra utilizatorilor a ajuns la 250.000.