"Sa intre in legalitate". Taximetristii declara din nou razboi aplicatiei Uber. Ce le-a promis ministrul Transporturilor
"Sa intre in legalitate sau sa dispara de piata''. Asta cer taximetristii din Romania in legatura cu aplicatiile de transport persoane cum este Uber de pilda.
In caz contrar, soferii ameninta ca vor bloca marile orase si vor organiza proteste de amploare. Ca sa ii linisteasca Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, le-a promis ca va promova o ordonanta de urgenta care reglementeaza situatia.
Oamenii au inceput sa apeleze din ce in ce mai mult la aplicatiile de transport, cum ar fi Uber. Nemultumiti ca soferii care lucreaza prin aceasta platforma le iau din ce in ce mai multi clienti, taximetristii ameninta cu proteste uriase.
Alegeri 2024
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
"Nu sunt de acord pentru ca nu si platesc taxele catre stat. Nu se poate asa ceva, vom merge cu totii la protest pana se va schimba ceva", spune un taximetrist.
''Vrem un articol prin care sa reglementam aceste aplicatii. De ce trebuie sa ajungem la protest? De ce sa ne strangem zeci de masini in fata guvernului ca sa primim o Ordonanta de urgenta? E aberant daca statul roman considera ca astia pot face orice, noi toti predam toate autorizatiile si facem acelasi lucru. Si noi putem spune ca impartim masina cu fantoma", a transmis Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania.
Cei de la Uber recunosc ca nu exista o legislatie pentru aplicatiile dedicate celor care impart masina, contra cost cu alte persoane.
Uber: "Poti sa-ti imparti masina in drum spre birou sau spre casa cand vrei tu. E complet diferit de serviciu de taxi, sustinem acest lucru cat vorbim de o reglementare care sustine inovatia. Nu e prima data cand inovatia a luat-o in fata legislatiei si e normal.''
Aplicatia Uber functioneaza in Romania din 2015, atunci cand o masina ajungea la comanda in douasprezece minute, insa dupa 2 ani timpul de asteptare a scazut la 4 minute. Semn ca atat numarul masinilor, cat si al utilizatorilor a crescut. In prezent peste 250 de mii de oameni din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov folosesc aceasta aplicatie.
Nu e pentru prima data cand transportatorii ameninta cu proteste. La Cluj, mai multi taximetristi le-au intins o cursa soferilor de Uber, care au fost amendati de politie. Iar in urma cu patru luni, soferii de taxi din Capitala au aruncat cu oua si faina in masinile care preluau clienti prin intermediul acestei aplicatii.