Zeci de percheziții la grupări de evazioniști în comerțul cu mașini rulate. Prejudiciul este de 20 milioane de euro

Dată publicare: 17-03-2021 11:09
Dată actualizare: 17-03-2021 11:18


Zeci de percheziții pentru la grupări de evazioniști în comerțul cu mașini rulate. Prejudiciul este de 20 milioane de euro

Polițiștii bucureșteni au efectuat miercuri 62 de percheziții în Capitală și 7 județe pentru destructurarea a 5 grupări infracționale specializate în comerțul ilegal cu mașini rulate aduse din Occident. Prejudiciul creat este de 20 de milioane de euro.

 

”La data de 17 martie 2021, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare”, informează Poliția Română.

Potrivit sursei citate, ”cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate”.

Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului, mai arată IGPR.

Prin activitatea infracțională desfășurată în intervalul 2016-2019 s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui.

 

La activități participă și specialiștii Institutului Național de Criminalistică și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

În vederea aducerii la îndeplinire a tuturor măsurilor procesuale și procedurale instituite, activitățile beneficiază de sprijinul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO