Rețea de traficanți de heroină destructurată de DIICOT. Unul dintre suspecți a murit de supradoză în timpul anchetei

Ultima actualizare: 19-02-2021 14:39
Rețea de traficanți de heroină destructurată de DIICOT. Unul dintre suspecți a murit de supradoză în timpul anchetei
Poliția Română

DIICOT a destructurat o rețea de traficanți de heroină care acționa în București și Ilfov, în urma ”Operațiunii Podul”, începute în 2019. Unul dintre suspecți a murit de supradoză chiar în timpul cercetărilor.

 

În urma a 10 percheziții efectuate în București și Ilfov, DIICOT a destructurat o importantă grupare specializată în trafic de heroină. Liderul grupării a fost surprins în flagrant delict, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de heroină de puritate ridicată, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

 

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre suspecți a murit de supradoză chiar în timpul cercetărilor. La percheziții au fost găsiti suspecți care au declarat că sunt consumatori de heroină de peste 25 de ani.

Pe de altă parte, liderul grupării a fost trimis în judecată acum două luni, într-un alt dosar, tot pentru trafic de droguri.

Traficanții aveau ca ,,acoperire” centre de colectare fier vechi în Ilfov și pe centura Bucureștiului.

 

Traficau sute de grame săptămânal

 

”La data de 17 februarie 2021, polițiștii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au surprins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de heroină cu puritate ridicată către alte două persoane.

În urma controalelor corporale efectuate asupra persoanelor în cauză și a autoturismelor utilizate de acestea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, aproximativ 2 grame de heroină și 38.000 de lei.

Ulterior activității de prindere în flagrant delict, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare la membrii grupării infracționale organizate, fiind ridicate aproximativ 40 de grame de heroină, două pistoale, 4 cartușe, arme albe, 10 telefoane mobile, cartele SIM și carduri bancare.

Investigațiile în cauză s-au derulat în perioada 2019-2021, fiind cercetată activitatea infracțională a unei grupări infracționale specializate în traficul intern și consumul de droguri de mare risc, respectiv heroină, în București și Ilfov.

Liderul grupării infracționale ar fi avut rolul de a-i aproviziona pe ceilalți membri cu heroină, în cantități de ordinul sutelor de grame săptămânal. Aceștia din urmă ar fi distribuit drogurile la nivel stradal, obținând din această activitate importante venituri ilicite.

Gruparea ar fi avut 3-4 puncte unde ar fi comercializat drogurile stradal, protejând aceste locuri cu persoane care ar fi avut rolul de a identifica echipajele de poliție sau orice activitate neobișnuită în zonă.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii și continuării cercetărilor, 15 persoane. Față de 9 dintre acestea, a fost luată măsura preventivă a reținerii, urmând a fi propuse pentru arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO