Zeci de persoane ar fi luat credite pentru autoturisme cu acte false. Prejudiciu de 2 milioane de lei

23-02-2021 08:05


Nouă percheziţii au loc marţi dimineaţă în Bucureşti, Ilfov şi Tulcea, într-un dosar în care zeci de persoane sunt acuzate că au prezentat acte false pentru obţinerea de credite în vederea cumpărării de autoturisme.

 

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 23 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, respectiv uz de fals.

De asemenea, sunt puse în aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate.

În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018 - 2019, a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziţionării unor autoturisme noi.

Cei care au descoperit totul sunt poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice din sectorul 1, după ce societatea de leasing a depus plângere că unii dintre suspecţi nu şi-au mai plătit deloc ratele, ba mai mult, aceștia nici măcar nu mai aveau maşinilem care fuseseră înstrăinate. Cum făcut acest lucru este de asemenea investigat de poliţişti pentru că în mod normal nu ar fi putut obţine actele necesare vânzării.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajaţi la diverse societăţi comerciale şi că ar realiza venituri ridicate.

Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


VIDEO PROTVPLUS.RO