Zeci de pelerini s-au așezat la o coadă kilometrică pentru a se închina la racla Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș
Este pelerinaj la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, unde zeci de credincioși s-au așezat la coadă și așteaptă să se închine la racla Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, cinstit joi.
Considerat ocrotitorul Banatului, fostul mitropolit care ar fi făcut mari minuni aici în urmă cu trei secole, a fost canonizat în 1950.
Zeci de credincioși au venit să se roage la racla Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș
Catedrala din inima Timișoarei a devenit neîncăpătoare de dimineață și mulți enoriași așteaptă cu răbdare în afara lăcașului de cult. Au venit să se roage la ocrotitorul Banatului, Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş. Oamenii cer sănătate și ajutor la necaz.
Pelerin: „E o mare sărbătoare, binecuvântare că-l avem pe părintele Sfântul Iosif de la Partoș, cu drag venim în fiecare an, participăm la Sfânta Liturghie, la Procesiune. E minunat, e bine să venim”.
Pelerin: „Făcător de minuni”.
Reporter: Pentru ce o să vă rugați astăzi?
Pelerin: „Pentru tot, pentru sănătate, pentru pacea țării”.
Cu buchețele de busuioc în mâini, credincioșii au așteptat chiar și o oră, două la rând, ca să ajungă să atingă racla Sfântului.
Pelerin: „Busuiocul e floarea lui Isus. După ce a dispărut crucea lui Isus, a rămas busuiocul”.
Pelerin: „Mai e coadă, mai mare până acolo. Ce să facem, venim și ne rugăm și noi la Racla Sfântului Iosif pentru că ne ajută la sănătate, la copii, la spor în casă. E, e răbdare. Aici nu simți când trece timpul”.
Dumitru Vană, preot Catedrala Mitropolitană: „S-a dus la muntele Atos înzestrat de Dumnezeu cu darul minunilor, cu darul oratoriei și, în cele din urmă, la bătrânețe, l-au ales ca să vină să slujească ca Mitropolit al Banatului. A slujit Biserica cum puțini au făcut-o și chiar și aici în Banat a făcut unele minuni”.
Printre minunile care se leagă de numele Sfântului, credincioșii povestesc despre vindecarea unor bolnavi, dar și despre incendiul năprasnic care a cuprins la un moment dat Cetatea Timișoarei. Se spune că Iosif cel Nou de la Partoș s-a rugat îndelung, până când așezarea a fost acoperită de nori negri, iar ploaia binefăcătoare a potolit flăcările.