Zeci de bombe găsite în Arad. Muncitor: "Nu mi-e frică, dacă e să mor, mor şi aşa"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 08:52
Categorie: Stiri actuale

S-a dat alarma în acest sfârşit de săptămână, la marginea oraşului Arad, după ce o echipă de muncitori a găsit, în timp ce efectua nişte lucrări de excavare, o bombă din al doilea Război Mondial.

Speriaţi, oamenii au sunat la 112, iar zona a fost împânzită de genişti, care au descoperit - în doar două zile - alte 27 de proiectile. Specialiştii bănuiesc că în zonă ar fi existat, în urmă cu mulţi ani, un depozit de armament. Aceştia au anunţat că vor continua cercetările pentru că în acelaşi loc ar putea exista şi alte bombe.
Una dintre bombe a fost descoperită sâmbătă de muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșel, care trece prin Arad.

Alarmaţi, oamenii au anunţat autorităţile, iar la faţa locului a sosit o echipă de pirotehnişti. În scurt timp, au fost găsite alte 13 proiectile.

Mihnea Voinea, excavatorist: "Sunt foarte multe. Nu mi-e frică de bombe. Dacă e să mor, mor şi aşa."

Spre seară misiunea a fost sistată, iar locul a fost împânzit de jandarmi. Duminică însă, specialiştii au reluat căutările şi au găsit... alte 14 proiectile.

Locotenent Adelin Avrămescu, şef echipă pirotehnişti ISU Arad: "Am identificat şapte bucăţi bombe de aruncător de 120 mm, patru de 82 de mm alungite şi trei de 82 de mm. Ieri, am găsit nouă de 120 de mm şi cinci de 82 de mm alungite. Se pare că în zonă a fost un depozit şi probabil că erau pregătite pentru a fi trase prin gura de foc."

Potrivit geniştilor, proiectilele, care sunt în stare destul de bună, ar proveni din cel de-al doilea război mondial, iar mare parte ar fi cu focoasele puse. Specialiştii vor continua cercetările pentru că în zona s-ar putea afla şi alte proiectile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO