„Acasă”, povestea familiei care a trăit 20 de ani în Delta Văcăreşti, ar putea fi nominalizat la Oscar
Documentarul „Acasă”, în care regizorul Radu Ciorniciuc spune povestea familiei care a trăit 20 de ani în Delta Văcăreşti, a fost recompensat cu marele premiu la Festivalul de la Cracovia şi este acum eligibil pentru nominalizare la Oscar.
Decernarea premiilor celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de Film de la Cracovia a fost făcută online, difuzată pe YouTube.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Marele trofeu, ”The Golden Horn”, a revenit regizorului celui mai bun film din competiţia internaţională, Radu Corniciuc, pentru „Acasă”, lungmetrajul său de debut.
Regizorul a transmis pe pagina de Facebook a filmului că este „recunoscător, onorat şi fericit” să primească acest premiu.
Câştigătorul va fi automat luat în considerare pentru selecţia Oscar.
„Acasă” a avut premiera anul acesta la festivalul Sundance, unde a fost premiat pentru imaginea semnată de regizor împreună cu Mircea Topoleanu.
Apoi a câştigat marele premiu la DOK.fest Munchen şi premiul juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic.
Documentarul spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcăreşti, devenind primul parc natural urban din România.
Regizorul a urmărit timp de 4 ani aventura familiei din Delta Văcărești
Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit aventura prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în armonie cu natura la traiul plin de provocări din Capitală.
Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizaţiei, încercând să păstreze în acelaşi timp legătura cu natura şi armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume şi felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare.
Producţia România-Germania-Finlanda este bazată pe scenariul scris de Lina Vdovîi şi Ciorniciuc, după cartea cu aceleaşi nume lansată în 2017.
Filmul a făcut parte, la începutul lunii mai, dintr-o campanie de strângere de fonduri pentru familiile sărace din România, afectate de criza financiară provocată de coronavirus.
Campania Alex Fund este coordonată de Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke.
Sursa: News.ro
Etichete: festival, film, premiu, acasa, oscar, cracovia,
Dată publicare:
07-06-2020 14:48