Vreau să fac vaccinul contra noului coronavirus. Cui trebuie să mă adresez?

Ultima actualizare: 30-12-2020 22:54
Vreau să fac vaccinul contra noului coronavirus. Cui trebuie să mă adresez?
Shutterstock

Vaccin contra coronavirus - cum se poate face înscrierea. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a explicat miercuri modalitățile în care se obține o programare la imunizare.

 

Potrivit autorităților sanitare, înscrierile se pot face individual, direct în platformă, prin apelarea call center-elor DSP, prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale.


Înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populaţie.

CNCAV a precizat că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalităţile corespunzătoare categoriei din care face parte, potrivit news.ro.

 

Vaccin contra coronavirus – cele trei etape stabilite prin strategia națională de vaccinare

 

• pentru etapa 1 - Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat - înscrierile se pot realiza astfel:
1) Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat;
2) Prin apelarea call-centerelor, pentru persoanele care nu deţin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

• pentru etapa 2 - Populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale - înscrierile se pot realiza astfel:
1) Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale;
2) Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
3) Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
4). Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale şi rezidenţiale;
5) Prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
6). Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
7) Prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

• pentru etapa 3 - Populaţia generală - înscrierile se pot realiza astfel:
1) Prin intermediul angajatorului;
2) Individual, direct pe platforma informatică;
3) Prin apelarea call centerelor;
4) Prin intermediul medicului de familie;
5) Prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Paşii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentaţi în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.


„Reamintim că, în acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I - care îşi desfăşoară activitatea în domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat", a subliniat CNCAV.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO