VIDEO. Scandal la metrou. Comercianții refuză să accepte demolarea chioșcurilor

Dată publicare: 07-04-2021 11:40
Dată actualizare: 07-04-2021 17:51


Scandal monstru, cu amenințări și înjurături, în această dimineață la metrou, după ce autoritățile locale au început demolarea chioșcurilor din stația Ștefan cel Mare. Momentul a fost întâmpinat cu multă nemulțumire de cei care au magazine acolo.

Comerciații susțin că acțiunea este abuzivă și că sunt victimele unui război politic între ministrul Transporturilor și sindicatele conduse de Ion Rădoi, care deține aproape 80% din spațiile respective. La rândul său, primarul Sectorului 2 a declarat că toate chioșcurile vor fi demolate pentru că nu au autorizație.

Imediat după ce au aflat de demolare, cei care au spații comerciale în metrou au venit în stația Ștefan cel Mare. Au fost reprezentați de administratorul companiei SINDOMET care susține că acțiunea de demolare este ilegală. A refuzat însă să spună ce suprafață totală administrează și câți bani încasează.

Reporter: "Câți bani încasați?".

Florin Crisu, secretar general al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou: "Nu e treaba dumneavoastră".

Primarul Sectorului 2 susține însă că demolarea are loc pentru că actele nu sunt în regulă.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: "Am semnat ieri dispozițiile de desființare a construcțiilor ilegale care se aflî în stațiile de metrou de la Ștefan cel Mare și de la Pipera. Va urma, probabil, și Iancului. Aici încă avem un schimb de hârtii birocratic cu primarul general, pentru că se află în zona de protecție".

Vitalie Cojocari, reporter Pro TV: "Operațiunea de demolare a spațiilor comerciale din metroul bucureștean a început în această dimineață, la ora 09:15. Este ora 10:00... În 45 de minute acest chioșc a fost pus la pământ. Urmează și alte chioșcuri, care, mai întâi, vor fi eliberate de marfă, evident".

Ultimatumul pentru demolare - înaintat sindicatului de la metrou - a expirat pe 2 aprilie, săptămâna trecută.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO