Vești bune pentru România. Evoluția răspândirii Covid-19 este ”pe o pantă descendentă”

24-12-2020 12:47


Romania, steag, drapel

Autoritățile române au anunțat joi că, în acest moment, evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 în țara noastră este ”pe o pantă vizibil descendentă”.

Aceasta este concluzia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în urma analizei evoluției infectărilor cu noul tip de coronavirus pe teritoriul României în ultimele două luni.

Astfel, dacă în urmă cu o lună erau înregistrate aproximativ 60.000 de persoane nou infectate într-o săptămână, la nivel național, săptămâna trecută au fost înregistrate în România sub 35.000 de cazuri.

Evoluția defalcată pe săptămâni, potrivit CNSU:

 

Pe de altă parte, autoritățile române subliniază faptul că, deși se observă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire, ”este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate” respectând regulile sanitare.

”În perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare în vigoare, printre altele, următoarele măsuri:

- Este interzisă deplasarea persoanelor în grupuri formate din mai mult de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie;
- Este interzisă organizarea și participarea la evenimente private (mese festive, petreceri etc.);
- Este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 pe întreg teritoriul țării, cu excepția situațiilor motivate prevăzute de legislație, iar în localitățile aflate în carantină circulația persoanelor este permisă cu restricțiile stabilite de comitetele locale pentru situații de urgență;
- Portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.

Facem apel la toți cetățenii să respecte aceste reguli pentru protejarea sănătății lor, a celor dragi lor, dar și pentru a-i sprijini pe medicii, mai ales în condițiile în care numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este încă unul ridicat.” - se arată într-un comunicat al CNSU.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO