COD GALBEN de canicula si disconfort termic. Zonele in care temperaturile ajung pana la 38 de grade Celsius


Ultimul update: Duminica 19 Iulie 2015 07:05
Data publicarii: Joi 16 Iulie 2015 08:08
Categorie: Vremea

Noua judete din Banat, Crisana, cea mai mare parte a Olteniei si sud-vestul Munteniei sunt sambata sub avertizare cod galben de caniculă si disconfort termic. Temperaturile in aceste regiuni vor ajunge si la 36-38 de grade.

La inceputul zilei, norii sunt prezenti in jumatatea nordica a continentului. Apoi un nou val de ploi patrunde prin nord-vest si va cuprinde Peninsula Scandinava; iar sambata, noi formatiuni noroase isi fac aparitia in vest si in centru.

Prin sud vor avansa mase de aer cald, provenite din nordul Africii, care se vor extinde treptat si vor acoperi suprafete foarte mari. La finalul intervalului un aer racoros va incepe sa coboare din nord si nord-vest.


Cum va fi remea in Romania joi

Ziua de astazi ne aduce vreme frumoasa in cea mai mare parte a tarii. Pe inserat apar ceva innorari si averse, cu fulgere la munte si cu totul izolat in Transilvania, in Moldova si in Muntenia. In rest atmosfera se mentine insorita, iar vantul are unele intensificari doar pe crestele Carpatilor. Maximele termice ajung in intervalul 25-36 de grade. Cele modeste valori se vor inregistra in nordul Moldovei, in estul Transilvaniei si pe litoral. Cel mai cald va fi in vestul si sudul Olteniei, unde amiaza va fi caniculara, iar indicele de confort termic va atinge pragul critic, de 80 de unitati.


Cum va fi vremea in Bucuresti: prognoza pentru 3 zile

In Bucuresti ziua de astazi ne aduce vreme frumoasa, cu soare si o maxima in jur de 30 de grade. Maine temperatura continua sa creasca si dupa pranz se vor inregistra in jur de 33 de grade Celsius. Norii vor fi foarte putini si nici vantul nu isi va face simtita prezenta. In weekend canicula se instaleaza si in zona Capitalei. La amiaza se vor inregistra 36 de grade, valori masurate la umbra si atmosfera va fi sufocanta. Cerul va fi curat, asa ca despre ploi nici nu poate fi vorba; iar vantul va sufla cel mult moderat.

Cum va fi vremea la munte

La munte astazi vom avea vreme frumoasa pana spre seara, cand in Carpatii Meridionali si in Orientali vor veni cateva averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla ceva mai tare in zona crestelor, iar temperaturile le vor depasi usor pe cele inregistrate ieri. Maine incalzirea vremii continua, iar sansele de ploaie scad. Cu totul izolat ar putea sa cada cativa stropi si asta se va intampla in a doua parte a zilei. Sambata asteptam vreme placuta, cu soare; conditii reduse de ploaie si temperaturi ridicate. Duminica se face si mai cald, dar catre seara si dupa lasarea noptii apar cateva episoade de instabilitate in
Muntii Apuseni, in Carpatii Meridionali si in nordul Orientalilor.

Cum va fi vremea la mare

Ajungem la malul marii, unde astazi vom avea vreme frumoasa si temperaturi obisnuite pentru aceasta perioada. Pe plaja se vor inregistra pana la 27-28 de grade, iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade. Si ziua de maine va fi foarte placuta: vom avea soare; vant cel mult moderat si valori termice
potrivite pentru mijlocul lunii iulie.

Sambata vremea se incalzeste si la malul marii: maximele ajung la 30-31 de grade; cerul va fi senin si doar vantul se va inteti trecator.

Duminica ramanem cu atmosfera insorita; vantul se domoleste si temperaturile scad usor: in aer se vor inregistra intre 26 si 29 de grade, iar apa marii va avea 22-23 de grade.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO