Soare si temperaturi de 32 de grade. In centrul si nordul tarii va fi instabilitate si frig


Ultimul update: Joi 16 Iulie 2015 06:49
Data publicarii: Luni 13 Iulie 2015 08:43
Categorie: Vremea

Valul de ploi care a patruns prin nord-vest va ajunge si in zona noastra, dar odata cu tendinta de crestere a presiunii ploile vor fi din ce in ce mai rare. Aerul cald acopera acum majoritatea zonelor sudice insa, treptat, va incepe sa se extinda. 

In Romania, la ora 7 erau unele innorari prin nord-estul tarii, iar in rest era variabil si senin. Vantul sufla intre slab si moderat. Cel mai racoare era la Miercurea Ciuc, 4 grade,
iar cea mai ridicata temperatura se inregistra la Siria si Dumbravita de Codru 21 de grade.

Luni, in vest, in centru si in nord vremea va fi instabila si se va raci. Vor fi averse, fulgere, vantul va creste in intensitate si se pot acumula izolat 15...20L/mp. Vor fi conditii sa se produca grindina. In rest vremea va fi calda, iar asemenea fenomene pot sa apara mai ales pe inserat, la intensitate redusa. Temperaturile maxime vor fi de la 20 la 34 de grade.

In Bucuresti sunt prognozate 32 de grade Celsius, iar instabilitatea va creste la noapte. Marti, vremea va fi in general frumoasa si va incepe sa se incalzeasca, asa ca la amiaza se vor inregistra pana la 28...29 de grade Celsius.

Pe litoral, vremea va fi insorita si normala din punct de vedere termic. Instabilitatea va creste si aici dupa lasarea noptii. Pe plaja se vor inregistra 26...27 de grade Celsius, iar apa marii va avea in jur de 23 de grade.

Miercuri si joi se anunta vreme in general frumoasa cu cer variabil.Vantul va sufla cel mult moderat, iar temperatura aerului va creste usor.

VIDEO PROTVPLUS.RO