Vreme instabila, cu temperaturi scazute in nordul si centrul tarii. Prognoza meteo pana sambata


Ultimul update: Sambata 18 Iulie 2015 07:00
Data publicarii: Miercuri 15 Iulie 2015 09:45
Categorie: Vremea

Miercuri asteptam vreme instabila in nordul, in centrul si in nord-estul tarii, pe unde si temperaturile vor fi putin mai scazute decat ar fi normal la aceasta data.

In rest ploile vor fi putine si vor veni indeosebi la deal si la munte, iar maximele termice se vor situa intre 23 si 34 de grade. In Dobrogea si in Baragan gasim vreme frumoasa, cu mult soare. Vantul va fi putin mai activ la malul marii; iar temperaturile, in crestere fata de ieri, vor ajunge la 30...31 de grade. Se incalzeste si  in Moldova sudica si in nordul Munteniei. La amiaza se vor inregistra 30...31 de grade; atmosfera va fi insorita toata ziua, iar vantul nu va pune probleme.

In jumatatea nordica a Moldovei norii se aduna din cand in cand si vor aduce averse, insotite de descarcari electrice si porniri ale vantului. In regimul termic nu prea sunt schimbari fata de ziua trecuta. In nordul Transilvaniei si in Maramures va ploua in mai multe reprize pe parcursul zilei, iar ploile vor veni cu fulgere si vant intens. Dupa pranz termometrele vor indica 25...26 de grade- valori putin mai scazute decat ar fi normal la aceasta data.

In tinuturile vestice incalzirea vremii continua si maximele ajung astazi la 32 de grade. Doar in zonele mai inalte ar putea sa apara cateva ploi de scurta durata; in rest vom avea timp frumos. In centrul Romaniei vor fi innorari si momente cu instabilitate din loc in loc. Vantul se va inteti pe timpul ploilor, iar temperaturile vor ajunge la valori placute, de cel mult 27 de grade Celsius.

In sud-vestul tarii vremea se incalzeste, ploile vor fi foarte putine si ar putea sa cada in regiunile deluroase. In sudul Olteniei se vor inregistra 33...34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic, de 80 de unitati. Tendinta de incalzire a vremii se pastreaza si in regiunile sudice. Conditiile de ploaie vor fi destul de mici; iar in Lunca Dunarii se vor atinge 33...34 de grade si vom avea si disconfort termic.

In Bucuresti vom avea o zi frumoasa si calda, cu 32 de grade la orele amiezii. Soarele va straluci aproape nestingherit, iar vantul va fi destul de cuminte. Joi dimineata se vor inregistra 18...19 grade, iar presiunea atmosferica va continua sa creasca usor.  La munte vremea va fi in general instabila in Carpatii Orientali. In celelalte masive va ploua mai putin, indeosebi la apropierea serii. Temperaturile vor scadea usor in zonele cu instabilitate accentuata. In schimb, la malul marii vom avea conditii meteo foarte bune, cu mult soare si cativa nori de decor. Vantul va prezenta unele intensificari trecatoare; pe plaja se vor inregistra 27...28 de grade, iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade..

Joi si vineri vom avea aceleasi conditii meteo: mult soare; zero sanse de ploaie si maxime de pana la 28 de grade Celsius. Sambata se face mai cald: in aer se vor atinge la amiaza chiar si 30 de grade; cerul va fi mai mult senin; doar vantul va avea unele porniri.

VIDEO PROTVPLUS.RO