Explicaţiile lui Vlad Voiculescu pentru problemele platformei de programare la vaccinare

16-01-2021 10:42


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit sâmbătă dimineaţă la Ştirile ProTV despre problemele apărute în platforma de programare pentru vaccinare începând de vineri.

Vineri, la ora 15:00, peste cinci milioane de români ar fi trebuit să se poată programa pe platforma de vaccinare. Doar că la ora 15:03 platforma nu putea să ofere opțiunea de a programa angajații. Un sfert de oră mai târziu au fost afișate centrele de vaccinare. Din cele șase apărute pentru București, două nu aveau locuri disponibile.

După altă jumătate de oră, platforma începea să dea erori, iar la ora 16 nu a mai funcționat deloc.

„Ne cerem scuze, vă rugăm să reveniți”, a fost mesajul autorităților.

Serviciul de Telecomunicații Speciale, cel care a proiectat platforma, susține că programul informatic nu s-a blocat din cauza numărului mare de accesări și că desfășoară activități tehnice pentru asigurarea funcționării platformei în condiții de siguranță. Platforma a fost apoi funcţională vineri seara, dar mulţi utilizatori au semnalat probleme.

 

Explicaţiile ministrului Vlad Voiculescu pentru problemele platformei de programare la vaccinare

 

"Platforma e încă la început, au existat şi probleme. Pentru pacienţii cronici şi pentru medicii de familie a fost deosebit de dificil. Lucrurile trebuie remediate. A fost o experienţă foarte diferită - pentru unii a fost foarte simplu, eu mi-am înscris ambii părinţi în 5 minute, pentru alţii a fost nevoie de câteva ore. Dar lucrurile vor fi corectate cât de curând. Vom contacta echipa STS în această dimineaţă", a spus ministrul Vlad Voiculescu.

"E extrem de frustrant. Platforma poate suferi îmbunătăţiri. Cei de la STS au lucrat zi şi noapte să pună pe picioare această platformă. Sunt oameni bolnavi, vârstnici care trebuie să se înscrie, să aibă prioritate."

"Medicii de familie joacă un rol esenţial şi cu atât mai regretabil este că pentru ei platforma nu a funcţionat perfect şi că informarea nu a fost ideală", a conchis ministrul Sănătăţii la Ştirile ProTV ale dimineţii.


VIDEO PROTVPLUS.RO