Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a lansat platforma care va înlocui cel mai probabil CV-ul clasic
Această platformă va înlocui CV-ul clasic. Pentru a crește rata de angajare a absolvenților la noi în țară, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a lansat propria platformă cu oferte de locuri de muncă de la mai multe companii.
Pe baza unui algoritm de inteligență artificială, aplicația realizează instant potriviri între profilul studentului și cerințele angajatorului.
Specialiștii spun că ideea ar putea fi extinsă în mediul academic pentru că ar însemna o gură de oxigen și pentru piața muncii.
Decan Babeș-Bolyai: "Încarca în platformă toate detaliile legate de activitatea sa, inclusiv valorile personale, inclusiv aşteptările pe care le are de la un job..."
Alegeri 2024
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
În plus, studenţii au ocazia să vadă cât de potriviţi sunt pentru un anumit loc de muncă, dar şi ce competențe ar trebui să mai dobândească pentru a creşte șansele de angajare.
Răzvan Mustață, Decan FSEGA: "Credem cu tărie că rolul facultății este să ajute studentul să ajungă în piața muncii, să-și găsească locul de muncă pe care și-l dorește."
Paul este student în anul 2 la Facultatea de Economie și Afaceri Internaționale. Din toamnă anului trecut şi până acum și-a trimis CV-ul la peste o sută de angajatori. În zadar însă. Dar îşi pune speranţele în noua platforma.
Paul, student: "Era destul de greu să intri în competiție cu adulți care aveau experiență. Dacă aplici la internshipu-uri - ok, ești chemat la un interviu, dar dacă aplici pentru o poziție full time sau chiar part time, e mai greu".
Mihai Lăcătuș, Organizația Studenților Economiști: "Comparativ cu alte state europene, România are una dintre cele mai scăzute rate de angajabilitate în rândul studenților, de circa 2 la sută."
Entuziasm vine și din partea companiilor. 15 firme au scos deja la înaintare oferte.
Mihaela Danalache, Manager Companie: "Încurajăm și ne dorim foarte mult ca studenții să rămână și să se angajeze în companiile din țară. Ne dorim să avem în organizația noastră studenți, absolvenți, pentru că știm că și ideeile lor sunt binevenite și uneori și uneori chiar valoroase."
Proiectul, unul pilot, va fi extins la nivelul întregii Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Până acum s-au înscris 3600 de studenţi.
Sursa: Pro TV
Etichete: cluj, platforma, universitate, babes bolyai, angajare,
Dată publicare:
09-08-2024 07:29