Ungaria cere UE să fie exceptată de la regulile legate de migrație. Precedentul la care apelează guvernul lui Viktor Orban
Ministrul ungar pentru afacerile Uniunii Europene, Janos Boka, a anunţat luni că l-a informat pe comisarul UE pentru afaceri interne că Ungaria, la fel ca Olanda, solicită să fie exceptată de la regulile UE în materie de azil şi migraţie.
După cum explică ministrul din cabinetul lui Viktor Orban, că Ungaria, la fel ca Olanda, vrea să fie exceptată de la regulile UE în materie de azil şi migraţie dacă în viitor va avea loc o modificare a Tratatului Uniunii Europene, notează Agerpres.
Într-o postare pe Facebook, Janos Boka a mai declarat că Ungaria va iniţia procedurile corespunzătoare în acest scop.
Guvernul ungar este decis să ia măsuri hotărâte pentru a proteja graniţele ţării şi a opri migraţia ilegală, care pun în pericol securitatea naţională, a adăugat ministrul.
„Noi credem că, în prezent, restabilirea unui control naţional mai puternic asupra migraţiei este singura posibilitate de a ne atinge obiectivul şi de a opri în mod eficient migraţia ilegală”, a afirmat Janos Boka.
El a mai spus că Ungaria rămâne dedicată spaţiului Schengen, „care, din nefericire, a devenit fragmentat” din cauza migraţiei ilegale, precum şi a controalelor extinse şi larg introduse la frontierele interne ale unor state membre.
Excepțiile pe care Olanda vrea să le primească de la Bruxelles
La jumătatea lunii septembrie, guvernul olandez a trimis către Comisia Europeană o serie de propuneri legate de înăsprirea condițiilor pentru migranții și solicitanții de azil de pe teritoriul său. După cum explicau oficialii de la Bruxelles, acest plan vizează cetățenii din statele din afara UE.
Noile condiții legate de migrație și azil pe care le-a înaintat guvernul olandez includ:
•Reguli mai stricte privind naturalizarea cetățenilor străini;
•Politici de migrație a forței de muncă selective și direcționate;
•Un control mai mare asupra afluxului internațional de studenți și limite influența limbii engleze în cazul învățământului superior;
•Autonomia și participarea refugiaților ucraineni la economia olandeză.
Sursa: Agerpres
Etichete: Ungaria, migranti, Comisia Europeana, Olanda,
Dată publicare:
07-10-2024 17:33