Ungaria a revizuit regulile de călătorie. De ce avem nevoie ca să putem intra în țara vecină

Ultima actualizare: 12-07-2020 20:08

Testele COVID pentru vacanţă rămân principala problemă a celor care vor să plece din ţară. Ungaria a impus şi ea restricţii şi ne cere două rezultate negative, la interval de 48 de ore unul de celălalt.

Grecia continuă să impună buletin medical negativ prelevat cu 72 de ore înainte, iar Austria solicită dovada neinfectarii cu 4 zile de la data emiteri.

Noutatea vine dinspre Ungaria. Oficialii de la Budapesta le cer străinilor care le calcă ţara să aibă două teste negative - prelevate la 48 de ore distanţă. Altfel, vor fi plasaţi în carantină pe teritoriul ungar. Măsura se aplică turiştilor care vin din zona galbenă - unde este inclusă şi ţara noastră după numărul de infectări. Bine că nu suntem încă în zona roşie, pentru că altfel accesul ne-ar fi complet interzis.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premirului Viktor Orban: ”Observăm semne îngrijorătoare legate de creşterea numărului de infectări în ţările învecinate.
În acest moment, ţările din zona galbenă sunt: Bulgaria, Portugalia, România, Suedia, Regatul Britanic, Norvegia, Rusia, Serbia, China, Japonia şi SUA.
Dacă măcar unul e pozitiv, vor intra în izolare pentru 14 zile. Cei din ţările roşii nu vor fi primiţi sub nicio formă”.

Pe de altă parte, autorităţile maghiare îşi sfătuiesc fără ocolişuri cetăţenii să-şi petreacă vacanţa în ţară:

Viktor Orban: ”Se zice că omul trebuie să vadă marea o dată pe an, dar anul ăsta ar trebui să ne mulţumim cu lacul Balaton”.

Măsurile anunţate de Ungaria vin la câteva zile după ce Grecia a aruncat bomba. Niciun turist nu mai poate intra cu maşina în ţara elena fără să aibă la el un buletin medical negativ, prelevat cu 72 de ore înainte. Mii de români s-au trezit peste noapte cu vacanţele incerte, iar unii chiar au renunţat să mai plece. De altfel punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia nu mai este aglomerat aşa cum era în zilele trecute.

Coada de maşini se întâlneşte însă la intrarea în ţară. Chiar dacă fluxul rutier este continuu, românii care se întorc acasă au ceva de aşteptat în vamă Ruse – Giurgiu.

Între timp, ministerul sănătăţii de la noi a publicat o listă cu 113 centre medicale autorizate care pot face testul COVID. Cererea este mare, iar solicitările vin atât dinspre românii care vor cu tot dinadinsul să-şi petreacă vacanţa în străinătate cât şi dinspre oamenii care s-au speriat de numărul mare de îmbolnăviri.

În momentul de faţă, România, Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie sunt incluse în zona galbenă. În timp ce Albania, Bosnia-Hetegovina, Macedoania de Nord, Muntenegru şi Ucraina se afla în zona roşie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO