Poliția a dat amenzi la terasele și localurile care nu respectă regulile sanitare

Dată publicare: 12-07-2020 17:11
Dată actualizare: 12-07-2020 19:49


Peste 2.000 de amenzi au fost împărţite comercianţilor şi clienţilor în toată țara, după prima serie de controale masive la terase şi chioșcuri, tarabe şi bâlciuri, dar și în localuri care organizau evenimente private.

Autoritaţile au verificat în acest weekend dacă sunt respectate regulile de distanţare fizică şi cele de protecţie sanitară.

Acţiunile vin după ce, sâmbătă, de la sediul ministerului de Interne, premierul Ludovic Orban a vorbit despre o amplificare a controalelor.

Terasele din Capitală au fost vizitate... de polițișți. Petrecăreții, mult mai puțini decât în alte vremuri, nu au părut stânjeniți de prezența oamenilor legii:

"Am rămas surprins, din 5 în 5 minute îi vedeți cum patrulează pe aici. Mi se pare super, e ok din partea dumnealor."

"Cred că dacă ar începe să amendeze ar fi prea multă lume care ar plăti taxele astea. Mi se par normale, pentru că sunt spații închise unde oamenii nu folosesc masca."

Distracția a fost, totuși, la ea acasă. Grupați, oamenii au dansat chiar și pe stradă, iar la unele localuri s-au format cozi de așteptare, până s-a eliberat o masă.

Diana Sarca, purtător de cuvânt poliția Capitalei: "Urmărim să informăm, urmărim să prevenim, urmărim să fim mai aproape unii de alții, pentru că doar așa, doar împreună vom putea reuși."

Poliția anunţă că, în ultimele 24 de ore, a dat amenzi de peste 2000 de amenzi de peste 748000 de lei, cele mai mult pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Tânăr: "Sărbătorim a doua lună de eliberare din carantină. Ne bucurăm cât se poate, totul cu măsuri de precauție, avem și noi măști la noi, când intrăm punem masca, la baie punem masca, când ne apropiem punem masca."

"Ne distrăm, totul în regulă, cu măști pe față, nu se întâmplă nimic."

Alături de polițiști, pe teren au fost și inspectorii de muncă și cei de la Protecția Consumatorilor. Aceștia au verificat calitatea produselor, dar și eventuale cazuri de evaziune fiscală sau muncă la negru. Controalele vin după ce premierul a insistat pentru astfel de acțiuni.

Ludovic Orban, premier: "Mobilizare generală din partea instituțiilor statului, care au atribuții în lupta împotriva epidemiei, acele instituții care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control".

Numai în ultima săptămână au fost date peste 12.000 de amenzi, cu o valoare pe aproape 4,5 milioane de lei. Dintre acestea, aproape 900 au fost date pentru nereguli la amenajarea teraselor.


VIDEO PROTVPLUS.RO