Unde poți să duci animalul de companie la un consult și vaccinare gratuită: “Am 20 de câini pe niciunul nu l-am abandonat”
Sute de animale vor fi consultate şi vaccinate gratuit în următoarele două săptămâni în cabinetele Facultăţii de Medicină Veterinară de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi.
Încă din prima zi, zeci de persoane au venit cu animalele de companie la veterinar, pentru a le face analize amănunţite. Unii au venit şi din judeţele învecinate, pentru a beneficia de gratuitate.
Snow este o căţeluşă de 10 ani, care a fost adusă la cabinet de stăpâna ei, tocmai din judeţul Botoşani. Are cancer, aşa că analizele sunt costisitoare, iar această campanie a fost şansa ei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Femeie: „Acum cu programul gratuit. Am venit să îi facem mai multe investigații și să vedem dacă putem să mergem înainte cu tratamentul pentru cancer.”
Şi o altă femeie a venit cu o căţeluşă grav bolnavă.
Femeie: „Vreau să o salvez. Am 20 de câini pe niciunul nu l-am abandonat.”
Unii au făcut doar un control de rutină.
Medic, despre un câine: „Are şi o patologie respiratorie cronică, după cum se poate observa. O să măsuram şi îi facem şi celelalte investigații să vedem dacă e nevoie de ceva medicaţie.”
Şi cei mai mari patrupezi au fost primiţi cu braţele deschise, chiar dacă unii au încercat să fugă de veterinar la început. Bruno a fost consultat de o echipă întreagă de medici şi studenţi.
Femeie: „Are o boală, boala Addison, şi trebuia sa venim. Şi am profitat şi de ocazia asta. Din analize a ieșit că e foarte apatic, nu mănâncă.”
Potrivit organizatorilor, numărul de participanţi a crescut anul acesta cu 20%.
Mihai Musteață, conf.univ.Coordonator compartiment urgențe: „Noi am lăsat o săptămână pentru programări, s-au ocupat toate locurile. Încercăm să depistăm cât mai timpuriu prezența unor boli care încă nu s-au manifestat clinic. Avem testele de specialitate și analizele de sânge."
Şi vaccinarea este gratuită şi se poate face doar dacă animalele sunt sănătoase, spun medicii. Campania va dura două săptămâni.