Un vânător ceh, aflat în zonă cu vânătoarea interzisă, s-a prăbușit 40 de metri în gol, în Bucegi
Operațiune complicată în Munții Bucegi: un vânător ceh s-a prăbușit 40 de metri în gol. Recuperarea lui a durat toată noaptea și a fost îngreunată de vreme și de relieful abrupt.
Victima, care cântărește aproape 140 de kilograme, a fost coborâtă de salvamontiști cu targa până la bază. Potrivit unor surse din rândul silvicultorilor, străinul s-ar fi aflat într-o zonă în care vânătoarea este interzisă.
Salvamontișii au fost alertați de paznicul fondului de vânătoare privat, care îl însoțea pe străin și pe partenerul său, tot un cetățean ceh.
Alegeri 2024
20:29
Câți bani au primit influencerii care l-au promovat pe Călin Georgescu. Unii regretă și se delimitează acum de el
19:45
Ce spun românii care manifestează împotriva lui Călin Georgescu. „Am trecut printr-un regim comunist. Să nu treacă și el”
19:36
Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Dacă s-a încălcat procedura, Curtea Constituțională va anula acest tur de scrutin
18:09
Prima reacție a candidatului care a cerut la CCR anularea alegerilor câștigate de Georgescu. „A înşelat electoratul”
Accidentul a avut loc la peste 2.000 de metri altitudine, pe Valea Gaura, în apropiere de vârful Omu. Bărbatul era într-o zonă abruptă, nemarcată și s-a prăbușit 40 de metri în gol. Salvamontișii l-au găsit conștient, dar cu răni grave.
Asigurați cu corzi, salvatorii au mutat targa metru cu metru până la bază.
19 salvatori montani din Bran, Zarnesti și Brasov au participat la intervenție.
Marian Mălușelu, Salvamont Bran: "Totul s-a făcut numai prin lansare, până aproape am ajuns la zeci de lansări. /Sus ningea, ploua, riscul de accident, chiar noi eram în riscul acesta."
Sebastian Marinescu, Salvamont Județul Brașov: "A fost coborât pe targă. Din fericire, victima a colaborat cu noi."
Cu fracturi multiple la cap și torace, bărbatul a fost operat la Spitalul Județean din Brașov. Acum este stabil, dar a rămas internat la Terapie Intensivă.
Ca să aflăm dacă străinii aveau autorizație de vânătoare în zona în care s-a produs accidentul, am mers la sediul ocolului silvic de care aparține fondul cinegetic.
Potrivit unor surse din rândul silvicultorilor, bărbatul avea autorizație să împuște capre negre, dar a fost găsit într-o zona de protecție integrală a parcului natural Bucegi unde vânătoarea este strict interzisă.
Capra neagră este specie protejată în România, dar între 1 septembrie și 15 decembrie este permisă vânătoarea, într-o cotă stabilită de ministerul mediului. Străinii veniți să împuște capre negre plătesc între 1.100 și 3.500 de euro.