Un turc a vrut să intre în țară cu o comoară ascunsă în roata de rezervă, în portiere și în bordul mașinii. FOTO
Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit 27,8 kg de chihlimbar sub formă de şiraguri de mărgele, ascunse în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism condus de un turc.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cetăţeanul turc, în vârstă de 55 de ani, s-a prezentat la frontieră pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.
"În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse a fi din chihlimbar", precizează sursa citată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în vederea confiscării şi expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea şi valoarea lor. Totodată, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Ce este Chihlimbarul
Vârsta chihlimbarului este apreciată la până la 260 milioane de ani. Provine din rășina arborilor de pe acele vremuri, care cu timpul s-a solidificat ca o substanță amorfă, fără să fie un mineral. Chihlimbarul prezintă pentru cercetătorii paleontologi o importanță deosebită, prin incluziunile de fosile conservate perfect, timp de milioane de ani, în masa rășinii.
Chihlimbarul este socotit piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau obiect de cult. Unele bijuterii de chihlimbar din Egiptul antic, care s-au păstrat, au o vechime de peste 6.000 de ani.