Un tânăr, dispărut într-un lac din Hunedoara. Operațiunea lansată de pompieri și scafandri

Dată publicare: 13-07-2020 16:54
Dată actualizare: 13-07-2020 18:37


Sunt căutări disperate în județul Hunedoara, pe lacul Cinciș, unde un tânăr de 24 de ani, venit duminică la scăldat, nu a mai ieșit la suprafața apei.

Chemați în ajutor de prietenii tânărului, pompierii și scafandrii încearcă să îl găsească. Operațiunile, sistate aseară, au fost reluate azi, din păcate fară succes.

Tânărul s-a îndepărtat foarte mult de mal

 

Tânărul a fost înghițit de ape duminică după-amiază. A intrat în lac să înoate, dar s-a îndepărtat foarte mult de mal. La un moment dat, doi dintre prieteni, care stăteau pe o saltea plutitoare, nu l-au mai văzut la suprafața apei.

Alarma s-a dat imediat iar căutările au început cu bărci și scafandri, iar astăzi operațiunea a fost reluată. Intervenția este însă foarte dificilă, pentru că apa are 25 de metri în adâncime, iar temperaturile sunt scăzute pentru scafandri, așa că nu pot sta foarte mult sub apă.

Avertismentul pompierilor

 

Pompierii reamintesc cât este de periculos scăldatul în locuri neamenajate, pentru că pot exista curenți foarte puternici. De asemenea, copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în apropierea locurilor de scăldat.


VIDEO PROTVPLUS.RO