Un tânăr care a ucis un câine cu o lopată va fi cercetat în stare de libertate, după ce a fost reținut pentru 24 de ore
La aproape două saptămâni după ce pe rețelele sociale au circulat imagini șocante cu un tânăr care chinuie un câine până îl lasă fără suflare, individul a fost reținut de polițiști.
Inițial, el a susținut că patrupedul era bolnav și că ar fi vrut să îl scutească de suferință. Rezultatele necropsiei, dar și imaginile, demonstrează, însă, cruzimea fără margini a bărbatului.
Chiar și așa, anchetatorii au decis ca suspectul să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.
Imaginile care au apărut în spațiul public au fost filmate pe un câmp din localitatea Chelința, județul Maramureș. În timp ce o persoană se ocupa să filmeze, tânărul de 19 ani chinuie până la moarte un biet animal.
Individul lovește câinele și se oprește abia când animalul rămâne la pâmânt. Si medicii legiști au rămas șocați de sadismul tânărului.
Dr. Vasile Pop, director executiv adjunct DSVSA Maramureș: "Am fost solicitați să executăm un examen în cazul unui cadavru, câine mascul, aproximativ 4 ani. În urma examenului, rezultă că loviturile aplicate în zona cranilui, multiple lovituri cu un corp dur, au fost în măsură să provoace moartea acestui animal. Prin aplicare de lovituri multiple cu un corp contondent a dus la moartea animalului".
13 cazuri de ucidere a animalelor au fost înregistrate în Maramureș, în ultimul an
Abia acum, după expertiza medico-legală, individul a fost reținut pentru 24 de ore, deși imaginile erau clare. Mai mult, revoltător este că, după o noapte în arest, anchetatorii au decis că tânărul poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Din nefericire, acest caz nu este unul singular.
Monica Bohoni, reprezentantul unui adăpost pentru animale: "Era și momentul să se facă aceste dosare penale pentru că nu e normal ca animalele să fie ucise cu bestialitate. Au fost multe cazuri cu animale bătute pe care le-am salvat, dar și pe care nu le-am putut salva pentru că nu am avut pe cine trage la răspundere".
Alex Tiron, voluntar: "Noi primim multe sesizări cu animalele tratate rău, nehrănite… Noi facem plângeri și petiții și toate sunt luate în seamă. Cazuri sunt de care știm, dar și de care nu auzim și nu ne putem implica cum am dori, pentru că suntem prea puțini voluntari".
Potrivit datelor Poliției pentru Protecția Animalelor, în Maramureș, în ultimul an, au fost semnalate 13 cazuri de ucidere a animalelor și alte 10 cazuri de violență extremă. Până acum, nicio persoană găsită vinovată de astfel de fapte nu a fost trasă la răspundere.