Trei tineri din Mureș au ucis în bătaie un câine, după un conflict cu proprietarul animalului

Ultima actualizare: 13-01-2022 17:40

Ca să se răzbune pe un vecin cu care se certaseră, trei tineri din Mureș au intrat în toiul nopții în curtea omului și i-au bătut câinele până când l-au ucis.

De teamă, stăpânul animalului nu a îndrăznit să iasă din casă, deși auzea scheunatul bietului câine. A sunat la 112, iar suspecții sunt reținuți pentru 24 de ore.

Suspecții, cu vârste între 19 și 34 de ani, erau beți când au intrat în curtea vecinului lor. S-au dus glonț la cei doi câini care erau legați cu lanțul, așa că nu au avut nici cum să se ferească și să fugă, nici cum să atace și să se apere.

Vecin: "Au intrat în ogradă, în curte au intrat, în curte, acolo, au omorât. După aia, de acolo, l-au tras și l-au dus la altă casă, la terenul de fotbal".

Unul dintre suspecți este coleg de muncă cu proprietarul câinelui ucis și îi purta dușmănie, spun sătenii. Proprietarul l-a văzut pe geam și l-a recunoscut, dar nu a avut curajul să iasă din casă, și a sunat la poliție.

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Mureș:
"Ar fi aplicat mai multe lovituri unui cățel rezultând decesul acestuia".

Vecin: "Ăla mai mare la ani a lucrat cu el laolaltă și îl chema la el acasă să discute treburi și acuma uite... O fi avut ceva laolaltă, că numai așa se poate... Degeaba nu a venit la om în ogradă. Dar dacă ai ceva cu mine, vorbește cu mine, nu cu câinele... Câinele ce era? Nu ți-a greșit nimic".

Cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, cercetați pentru violare de domiciliu, și uciderea cu intenție, fără drept, a unui animal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO