Un şofer de BMW nu a vrut să oprească la un filtru de rutină. Ce ascundea în maşină, în doi saci

Ultima actualizare: 24-10-2020 11:42
Un şofer de BMW nu a vrut să oprească la un filtru de rutină. Ce ascundea în maşină, în doi saci
Politia Romana

Un şofer care avea sute de pachete de ţigări fără timbru în maşină a fost încătuşat de poliţiştii din Caraş-Severin, după ce maşina lui a fost oprită cu ajutorul dispozitivului cu plasă cu cuie

COMUNICATUL POLIŢIEI

Ieri, 23 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin au folosit dispozitivul de blocare a trecerii, pentru oprirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-ar fi conformat semnalului regulamentar de oprire efectuat de polițistul rutier.

În mașina bărbatului, au fost descoperiți doi saci, în care erau ambalate 800 de pachete de țigarete, despre care există indicii că ar proveni din activități de contrabandă.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

În fapt, aseară, în timp ce desfășurau o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul consumului de alcool, pe DN 58A, în localitatea Soceni, polițiștii au observat în trafic un autoturism care venea din direcția Ezeriș.

La efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului ar fi refuzat să se conformeze și și-ar fi continuat deplasarea încă 500 de metri.

Cu sprijinul unui alt echipaj de la Poliția Municipiului Reșița, s-a încercat oprirea autovehiculului prin folosirea dispozitivului de blocare a trecerii din dotare.

Șoferul ar fi încercat să-și continue deplasarea, deși avea cauciucurile sparte ca urmare a trecerii peste plasa cu cuie, acesta ar fi pierdut controlul direcției, ar fi abandonat auvehiculul și ar fi fugit pe dealul din apropiere, unde a fost prins și imobilizat de polițiști.

La controlul vehiculului, în mașina bărbatului, din comuna Prigor, județul Caraș-Severin, au fost descoperite 800 de pachete de țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, de diferite mărci, estimate la aproximativ 9.600 de lei, care au fost ridicate, în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la săvârșirea faptei a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Bărbatul în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar, în cursul zilei de astăzi, 24 octombrie, va fi prezentat instanței, cu propunere legală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO