Sofer de ambulanta mort in misiune, la Botosani. Barbatul supravietuise unui alt accident, in urma cu doi ani

20-03-2015 08:12


Urmarit de ghinion, un sofer de ambulanta a pierit intr-un accident, produs joi seara, in Botosani.

Urmarit de ghinion, un sofer de ambulanta a pierit intr-un accident, produs joi seara, in Botosani.

Barbatul de 57 de ani a fost lovit in plin de un TIR, care nu i-a acordat prioritate, desi circula pe drum secundar, iar ambulanta avea semnalele sonore si luminoase aprinse. In urma cu doi ani, soferul ambulantei scapase cu viata dintr-un alt accident grav.

Constantin Branzila lucra de 36 de ani la Ambulanta Botosani. Era un sofer extraordinar, spun colegii lui, si facea tot ce ii statea in putere sa salveze vieti. Joi seara a primit misiunea sa transporte de urgenta la Iasi o tanara de 17 ani. La iesirea din Botosani insa, soferul unui TIR a ignorat indicatorul stop si a intrat in intersectie fara sa se asigure. A lovit cu putere salvarea chiar in dreptul soferului. Ambulanta circula cu viteza, dar avea semnalele acustice si luminoase in functiune.

Colegul soferului de TIR: "Veneam pe centura, iar ambulanta de sus, de unde vine acum cealalta ambulanta. Nu a vazut-o colegul. Nu stiu ce Dumnezeu a facut."
Reporter: "Ambulanta venea cu girofaruri si sirene?"
Colegul soferului de TIR: "Da, le avea."

Impactul a fost devastator: ambulanta a fost aruncata la 20 de metri de locul accidentului, iar camionul a ajuns intr-un stalp. Soferul salvarii a ramas incarcerat. Dupa ce a fost scos de pompieri din masina, a fost preluat de medici si transportat de urgenta la spital. Era insa in stop cardio-respirator si inima lui a incetat sa mai bata.

In urma cu doi ani barbatul a mai fost implicat intr-un accident grav. Se indrepta si atunci grabit catre un pacient, cand un conducator auto nu i-a dat prioritate. Atunci soferul de ambulanta a scapat cu rani usoare.

Doctor Mihai Muraru, director medical Ambulanta Botosani: "Ambulanta se deplasa cu un copil in stare grava, dializat, spre Iasi, pentru tratament de specialitate. Soferul ambulantei lucra de mult la noi insa, din pacate, nu a avut nicio sansa. Asistenta este la CT, este confuza. Mama si copilul sunt in afara pericolului."

Soferul camionului a ajuns si el la spital, cu rani usoare

Comisar-sef Victor Ciubotaru, Politia Rutiera Botosani: "Conducatorul auto al unui TIR a patruns in intersectie de pe o artera secundara fara a respecta semnificatia indictorului oprire. Patrunzand in intersectie, a impactat o autospeciala de salvare care se deplasa in regim prioritar."

Vineri, toate masinile de la Ambulanta Botosani au avut insemne de doliu. Colegii soferului au aprins lumanari in amintirea lui.

Asistenta medicala, pacienta de 17 ani, mama care o insotea si barbatul care conducea tirul au purtat centuri de siguranta si au scapat cu rani usoare. Soferul tirului are 48 de ani si este cercetat penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala.

VIDEO PROTVPLUS.RO