Un roman a murit si alti patru au fost raniti in urma unui accident rutier in Ungaria

Ultima actualizare: 29-07-2014 07:08

Un roman a murit si alti patru au fost raniti in urma unui accident care a avut loc sambata, pe autostrada M3 din Ungaria, dupa ce masina in care se aflau a intrat pe contrasens si s-a rostogolit in afara drumului, persoanele ranite fiind duse la spital.

Accidentul a avut loc sambata, in jurul orei 14.35 (ora Romaniei), pe autostrada M3 din Ungaria, dupa ce autoturismul in care se aflau cei cinci romani a rupt parapetul despartitor al drumului, a intrat pe contrasens si s-a rostogolit in afara carosabilului. "Conform datelor furnizate de catre reprezentantii autoritatilor ungare, in accidentul rutier au fost implicati cinci cetateni romani, dintre care o persoana a decedat si alte patru au fost ranite. Una dintre persoanele ranite a fost transportata cu un elicopter la Spitalul Judetean Miskolc, fiind intr-o stare critica", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne.

Din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, atasatul de afaceri interne al MAI in Ungaria si o echipa consulara de la Consulatul din Gyula au mers la spitalul unde au fost internati cei patru romani raniti in accident.

Vicepremierul Gabriel Oprea a discutat si cu ministrul de externe, Titus Corlatean, stabilind modalitatea comuna de actiune din partea autoritatilor romane. Reprezentanti din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ai Consulatului Romaniei din Gyula, in cooperare cu atasatul de afaceri interne al MAI tin legatura permanent cu autoritatile ungare referitor la situatia cetatenilor romani.  Monitorizarea starii medicale a victimelor va fi realizata de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO