Cum erau vandute drept noi masini de lux luate in leasing. Un general, audiat alaturi de traficanti

×
Codul embed a fost copiat

Acuze grave planeaza asupra fostului sef al Directiei de Informatii Militare. El este banuit ca ar fi implicat intr-o retea de traficanti de masini.

Update 18:40 Alaturi de el, a fost dus la audieri si un politist. Cei doi au fost ridicati dimineata, alaturi de alte 28 de persoane care s-ar fi ocupat cu furtul unor autoturisme scumpe. Politistii au facut descinderi in 5 judete.

Majoritatea furturilor au avut loc intr-o zona a bulevardului 1 Mai. Hotii ii pandeau pe cei care se opreau la bancomate si lasau cheile in contact. Cand se intorceau la masini, oamenii constatau ca au ramas pietoni.

Sapte autoturisme, toate extrem de scumpe, au disparut astfel. Insa acesta nu era singurul mod de operare al infractorilor.

Unul cate unul, cei 32 de suspecti au fost dusi la sediul Servicului Furturi Auto, din Capitala. Fiecare, cu propria versiune despre motivele pentru care se afla acolo.

Citește și
rezina de cannabis
Doi tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda peste un kilogram de hasis
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cel putin doi oameni au cazut in capcana. Ca sa isi gaseasca masinile, pagubitii ar fi apelat la generalul in rezerva Francisc Radici, fostul sef al Directiei de Informatii din Armata. Acesta i-ar fi pus in legatura pe pagubiti cu hotii. Acestia din urma sunt rude cu cei care i-au furat si lui Gigi Becali o limuzina.

Aceleasi acuzatii, de favorizarea infractorilor, planeaza si asupra unui agent de ordine publica de la sectia 5. Sase masini din 7 furate, si doua din 3 reinmatriculate in strainatate au fost recuperate.

UPDATE 13:00 Hotii, care sunt apropiati ai clanului condus de Sandu Geamanu, potrivit anchetatorilor, aveau doua moduri de operare: furau masinile lasate cu cheia in contact in zona Bulevardului 1 Mai din Capitala, dar si inmatriculau in tari straine masini luate in leasing din Romania. Le revindeau apoi in Romania si le declarau drept furate.

Seful Serviciului Furturi de Autovehicule, Marian Iorga, a declarat luni ca furturile unor autoturisme de lux au fost comise printr-o metoda aparte pentru Capitala, dupa ce proprietarii au lasat cheile in contact si motorul pornit, dar sunt vizate si fapte de inselaciune cu masini luate in leasing.

Comisarul de politie Marian Iorga a spus ca in acest caz au fost probate pana in prezent sapte plangeri de furt.

"Pana in prezent am reusit sa administram probatoriu in sapte plangeri de furt, respectiv trei dosare penale, avand ca obiect autoturisme achizitionate in sistem leasing. Din cele sapte autoturisme am depistat sase, respectiv doua din cele ale companiilor de leasing. Discutam de gama de autoturisme straine considerate de lux, cu o valoare de piata in jur de 15-20 de mii de euro", a declarat Iorga.

Iorga a precizat ca in acest caz se fac verificari pentru furt, inselaciune, complicitate furt si la inselaciune, tainuire si favorizarea infractorului.

Printre persoanele verificate sunt si unele parti vatamate, suspectate ca dupa ce depuneau sesizarile privind furtul autoturismelor, plateau o suma de bani pentru a-si recupera masinile.

Intrebat cum comenteaza implicarea unui fost angajat al Armatei si a unui politist in acest caz, comisarul Marian Iorga a raspuns: "Asa cum s-a demonstrat si in alte sisteme, nu exista padure fara uscaturi. Cercetam eventualele fapte savarsite si de aceste persoane, iar in final, in functie de probatoriul administrat, vom lua masuri si fata de aceste persoane."

Seful Serviciul Furturi de Autovehicule a adaugat ca o parte din masinile recuperate fusesera vandute unor cumparatori de buna-credinta.

Generalul in rezerva Francisc Radici este suspectat de favorizarea infractorului, dupa ce ar fi intermediat recuperarea de catre o persoana, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca persoana careia i-a fost furat masina, un Mini Cooper, tinea in torpedou toate actele autoturismului. Atunci cand s-a dus la firma de asigurari pentru a fi despagubit, reprezentantii societatii i-au cerut talonul masinii si cheia de rezerva. Pentru ca nu mai avea talonul, acesta a anuntat in mai multe medii ca este dispus sa ofere o suma de bani pentru recuperarea masinii furate.

Acesta ar fi fost sprijinit de Francisc Radici, care s-ar fi oferit sa il ajute. Fostul sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei i-ar fi spus proprietarului masinii furate ce suma trebuie sa achite, Radici luand un comision.

Generalul (r) Francisc Radici si alte peste 20 de persoane vor fi audiate, luni, in urma perchezitiilor care au avut loc in Bucuresti si cinci judete, la gruparea suspectata de furturi de masini ai carei membri sunt apropiati ai lui Sandu Geamanu, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Politistii de la Serviciul Furturi Auto au facut 32 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Galati, Sibiu, Iasi si Alba, la membrii unei grupari infractionale suspectate de furturi si inselaciuni cu autoturisme, a anuntat Politia Capitalei intr-un comunicat de presa.

Gruparea era monitorizata din noiembrie 2012, iar prejudiciul creat pana in prezent a fost estimat la 200.000 de euro, a precizat Politia Capitalei.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Fiica
Fiica "regelui cocainei" din Bulgaria a fost eliberata. S-ar fi platit 500.000 euro pentru viata ei

Lara Baneva, copila de 10 ani a unuia dintre cei mai temuti traficanti de droguri din Bulgaria, rapita in luna martie, a fost eliberata.

Doi tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda peste un kilogram de hasis
Doi tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa vanda peste un kilogram de hasis

 Cei doi tineri faceau parte dintr-o grupare specializata in trafic intern si international de droguri de risc pe care politistii din bihor o monitorizau de mai multa vreme.

Castigau pana la 3000 de euro. Ce au gasit politistii in stomacul unor barbati din Prahova
Castigau pana la 3000 de euro. Ce au gasit politistii in stomacul unor barbati din Prahova

6 indivizi din Prahova care transportau droguri in stomac au fost retinuti de ofiterii DIICOT si sunt in arest preventiv pentru 29 de zile.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.