Un cardinal din Scotia, acuzat de comportament indecent, si-a dat demisia. Urma sa voteze noul Papa

Ultima actualizare: 04-03-2013 14:24
Keith O'Brien

Cardinalul Keith O'Brien, liderul Bisericii Catolice Scotiene, care este suspectat de comportament indecent si urma sa participe la conclavul ce il va alege pe viitorul Papa, a demisionat, a anuntat luni Biserica Catolica din Scotia, citata de AFP.

"Sfantul Parinte Papa Benedict al XVI-lea a acceptat la 18 februarie demisia eminentei sale cardinalul O'Brien de la conducerea arhidiocezei Saint Andrews si Edinburgh (Scotia)", a anuntat Biserica Catolica din Scotia intr-un comunicat, confirmand o informatie difuzata anterior de posturile de televiziune britanice BBC si Sky News.

Keith O'Brien anuntase in noiembrie ca intentioneaza sa demisioneze in martie 2013, cu ocazia implinirii a 75 de ani. Dar "Sfantul Parinte a decis ca demisia mea va intra in vigoare astazi, 25 februarie 2013", a declarat cardinalul intr-un comunicat.

Cardinalul O'Brien, in varsta de 74 de ani, este acuzat de trei preoti si un fost preot de comportament indecent, potrivit cotidianului britanic The Observer. El contesta aceste acuzatii care au fost transmise Romei cu o saptamana inainte de anuntul de retragere al Papei Benedict al XVI-lea, la 11 februarie.

"Nu voi participa la conclav in persoana", a adaugat Keith O'Brien. "Nu vreau ca presa sa se focalizeze pe mine la Roma, ci mai degraba pe Papa Benedict al XVI-lea si pe succesorul lui", a continuat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO