Un barbat din Olt, gasit inconstient pe strada din cauza caniculei. Medicii au fost socati sa vada ce temperatura avea

27-07-2015 19:54


canicula

Un barbat in varsta de 35 de ani din comuna Orlea a fost gasit inconstient si cu hipertermie pe o strada din localitatea mentionata, potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Olt.

Medicul Marian Furtuna de la SJA Olt a declarat luni pentru AGERPRES ca in ultimele 24 de ore, in judetul Olt, a crescut numarul solicitarilor la 150, de la circa 130 in zilele anterioare, printre pacienti fiind si persoane care au cazut in strada ori aveau lipotimie.

"Au fost cinci cazuri de persoane cazute in strada in ultimele 24 de ore si sase cazuri de lipotimii. O interventie a fost la un pacient care a fost gasit cazut pe strada, inconstient, cu temperatura corpului foarte ridicata. Avea 41 de grade temperatura corpului, a fost transportat la un spital din Bucuresti cu un elicopter SMURD", a spus medicul Furtuna.

Pacientul gasit inconstient pe strada si transportat la Bucuresti cu un elicopter este un tanar in varsta de 35 de ani, din comuna Orlea. El a fost gasit inconstient pe o strada din comuna mentionata si apoi transportat cu ambulanta la Spitalul Caracal.

Cadrele medicale din Caracal au decis transferul bolnavului la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Pentru ca starea pacientului a ramas in continuare grava, barbatul a fost trimis la un spital din Capitala cu un elicopter SMURD.

Au avut nevoie de ajutorul echipajelor de Ambulanta si bolnavi cu afectiuni cronice a caror stare s-a deteriorat in conditiile caldurii excesive din ultimele zile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO