Ucrainean căutat de Interpol, prins la Suceava. Mykhailo Labutin, răpit dintr-un spital din Kiev

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
ucrainean
obiectivdesuceava.ro

Mykhail Labutin, fostul şef al UKSPIRT din Ucraina, era căutat de Interpol pentru o delapidare de 6,5 milioane de dolari.

Mykhail Labutin a reuşit să scape de autorităţile ucrainene după ce un batalion de soldaţi l-a răpit dintr-un spital din Kiev. Acum, omul de afaceri este în arestul IPJ Suceava, relatează Obiectiv de Suceava.

Poliţiştii suceveni l-au prins pe Mykhailo Labutin, 41 de ani, din regiunea Cernăuţi, unul dintre cei mai căutaţi infractori din statul vecin, la mijlocul lunii decembrie.

Labutin era dat în urmărire de autoritățile ucrainene din 2014 pentru delapidare, deturnare de fonduri sau conversie prin delapidare, evaziune de impozite, taxe sau alte plăţi obligatorii, ameninţări sau violenţă împotriva unui ofiţer al legii, fals în funcţie.

Pe data de 5 ianuarie 2018 se va judeca, la Suceava, cererea de extrădare.

Mykhailo Labutin, fostul director al Intreprinderii de stat a alcoolului şi a industriei băuturilor alcoolice „Ukspirt”, a fost suspendat din funcţie la sfârşitul anului 2014, fiind acuzat că a păgubit statul ucrainean cu suma de 6,5 milioane de dolari.

Imediat după ce a aflat că este căutat, Mykhailo Labutin s-a internat în spital în Kiev, de unde a fost răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi.

”Mai mulţi bărbaţi necunoscuţi, înarmaţi şi îm­brăcaţi în uniforme de camuflaj l-au răpit pe La­butin din spital şi l-au dus într-un loc necunoscut. O investigaţie este în curs de desfăşurare în acest caz”, declara la data de 19 decembrie 2017 prim-vicepreşe­dintele Serviciului Fiscal de Stat din Ucraina, Volo­dymyr Khomenko.

Ulterior, s-a stabilit că soldaţii din Batalionul Aidar l-au luat pe Mykhailo La­butin din spitalul din Kiev unde era tratat şi l-au dus într-un locaţie necunoscută, sub pretextul că doresc să-l protejeze de cei care vor să-l asasineze. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru răpire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO