Turist maghiar dispărut de 4 zile în Munții Bihorului. Ce au descoperit salvatorii
Este alertă de patru zile în Munții Bihorului, în zona Platoului Padiș. Pompieri, jandarmi, salvamontiști și polițiști caută un turist maghiar, despre soarta căruia nu se mai știe nimic de vineri.
Până acum au fost găsite doar câteva dintre bunurile lui, dar nici urmă de bărbatul de 29 de ani.
Zona în care acesta a dispărut este una periculoasă, plină de râpe adânci. Alarma a fost dată vineri. Un turist a găsit la marginea Avenului Negru rucsacul celui dispărut, în care se aflau actele, un aparat foto şi un telescop pentru dronă. Prima supoziţie a fost ca turistul maghiar ar fi încercat să îşi recupereze drona, încurcată intre crengi şi ar fi căzut în avenul adânc de aproape 80 de metri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pinter Istvan, Salvaspeo Bihor: "S-a căutat în Avenul Negru victima şi eventual, drona şi tot ce mai avea el lucruri personale, nu s-a găsit."
Echipe formate din zeci de salvatori au cercetat întreaga zonă, căutând orice urmă sau indiciu care să îi ducă la turistul dispărut, iar acesta a fost dat în urmărire.
Maior Camelia Roşca purt. cuv. ISU "Crisana": "Misiunea de căutare a cetăţeanului maghiar este în desfăşurare, fiind efectuată de echipaje mixte de pompieri militari, personal al Salvamont, poliţişti, jandarmi şi lucrători din cadrul Parcului Naţional Apuseni."
Zona este extrem de accidentată, iar salvatorii au fost instruiţi să fie extrem de atenţi.
Mircea Petrescu, coordonator echipa de salvare: "Zona respectivă nu este făcută pentru a fi filmată cu drona, pentru că este o zonă foarte periculoasă, unde foarte uşor se poate cădea din poteca turistică direct în avenele care sunt în zonă. În al doilea rând, pădurea este foarte deasă şi o dronă care nu este bine coordonată, poate să se agaţe în orice copac."
Turist: "Sunt zone periculoase, deci dacă nu este atent ... sunt tot felul de gropi, peşteri, avenuri."
Părinţii turistului aşteaptă în continuare veşti. Salvamontiştii insista ca zonă trebuie evitată, deoarece este periculoasă, şi sunt multe capcane în jur.