Turist rătăcit în Bucegi după ce a folosit Google Maps. A fost căutat 9 ore

Ultima actualizare: 04-10-2019 13:32

Un bărbat de 64 de ani din Brăila a fost eroul unei aventuri extrem de periculoase, în munţii Bucegi. Plecat singur în drumeţie, omul s-a rătăcit şi a fost surprins pe munte de vremea rea.

Salvamontiştii şi jandarmii montani l-au găsit într-o zonă stâncoasă, greu accesibilă şi l-au coborât de acolo, legat în corzi de alpinism.

Bărbatul a plecat din Buşteni cu gândul să ajungă pe Platoul Bucegilor, iar salvamontiştii spun că s-a orientat în drumeţie cu ajutorul aplicaţiei Google Maps. S-a rătăcit, era deja întuneric, se lăsase ceaţa şi ploua în rafale.

Omul a sunat la 112, dar nu a putut da indicaţii exacte despre locul în care se află. 12 salvatori au plecat în căutarea sa şi l-au coborât de pe munte după o intervenţie care a durat mai bine de 9 ore. Salvamontiştii avertizează că vremea s-a înrăutăţit şi nu trebuie să vă aventuraţi pe munte în această perioadă.

De altfel, meteorologii au anunţat că de vineri, termperaturile au coborât dramatic şi în multe zone din ţară, maxima nu va depăşi 15 grade celsisus. În unele zone montane a început să ningă iar vântul atinge şi 50 de kilometri pe oră.

Ploile s-au instalat în toată ţara iar frigul va ţine până marţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentrau a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTaV penatru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO