Trupele americane urmăresc LIVE locația lui Moș Crăciun. Vedeți în timp real unde se află

Ultima actualizare: 24-12-2019 20:56

Odată ce va decola de la Polul Nord, bătânelul în costum roşu va fi urmărit pe radar de Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian. Moşul va fi localizat, pas cu pas, cu ajutorul senzorilor care depistează căldura emanată de el şi de renii săi.

Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian se pregăteşte intens pentru mult-aşteptata misiune din Ajun.

Îl va ţine sub supraveghere pas cu pas pe bătrânelul mărinimos cu barbă albă ca zăpada.

Călătoria lui Moş Crăciun începe în Australia. Urmează Asia şi Africa. Abia apoi, ajunge în Europa, inclusiv la noi în ţară, după care îşi continuă drumul spre America.

Cursă se încheie întotdeauna pe plajele din Hawaii. Deşi radarele NORAD îi monitorizează fiecare mişcare, planul Moşului se poate schimba.

Traseul și locația lui Moș Crăciun pot fi urmărite LIVE.

Sid Connor, angajat NORAD: „Ruta pe care o alege diferă de la un an la altul, depinde de vreme şi dacă cei mici dorm sau nu.”

Gail Levy, reporter WJHG: „Datorită tehnologiei NORAD, oficialii forţelor aeriene ne spun că pot să-l urmărească pe Moșul, astfel încât să poată călători în siguranță printre nori, noaptea.”

Martha Dunning, angajat NORAD: „Vrem să ne asigurăm că nimeni nu îi va pune nicio piedică pe drum, astfel încât Moşul să ducă la bun sfârşit misiunea.”

Moşul este supravegheat de centrul de comandă al NORAD din Colorado de mai bine de 6 decenii. Totul a început cu un anunţ greşit într-unul din ziare.

Sid Connor, angajat NORAD: „Cineva ne-a sunat atunci, dar era de fapt un număr greșit, crezând că l-au sunat de fapt pe Moș Crăciun. Iar de aici a început totul. Ne-am gândit că dacă tot lucrăm în domeniul apărării aeriene, am putea să-l urmărim și pe Moș Crăciun.”

Aşa că acum, cei care vor să afle cât mai are Moş Crăciun până ajunge la ei, pot să dea un telefon la NORAD. Sunt pe recepţie şi gata să le răspundă cu maximă precizie numeroşi voluntari care stăpânesc şi limbi străine.

În noaptea magică de Crăciun, Moşul parcurge aproape 290 de mii de kilometri şi livrează milioane de daruri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO