Dubașii din Sâvărșin au colindat Familia Regală: „Nu m-am așteptat la asta niciodată”

Ultima actualizare: 24-12-2019 20:53

Ca în fiecare an, dubașii din Săvârșin au venit să colinde Familia Regală la castel.

Deși afară ploua, gazdele i-au ascultat cu încântare pe colindători în piața cu fântână, împreună cu turiști și localnici.

Obiceiul dubașilor de a-și începe colinda cu vizita la familia regală în ziua de Ajun datează de peste 100 de ani.

Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei, a ascultat cu emoție urările și la final colindătorii au primit câte un pahar cu țuică fiartă, ca să se încălzească.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române: „Erau preferații regelui și i-au plăcut foarte mult. Sper ca ploaia de acum să ne aducă un pic de noroc, bunăstare, pace și un an bun."

În fiecare an, colinda de la Castelul Regal are pentru dubași o încărcătură deosebită.

Dubaș: „Repetăm bătăile pe dube, dansurile, colinzile. Ne simțim mai aparte pentru că ducem tradiția mai departe. Păstrăm obiceiul din străbuni."

Dubaș: „Dubașii sunt mai bine de două secole. Nu se știu rădăcinile, merge mai departe. Prima casă colindată e Casa Regală."

Adrian Neamțu, intendentul castelului: „Am fost șeful dubașilor timp de 30 de ani. Așa ne-am cunoscut cu Casa Regală. Și așa am ajuns aici. Sunt bucuros că tradiția continuă. E un lucru foarte bun pentru comunitate. Nu m-am așteptat la asta niciodată.”

Ioan Vodicean, primar Săvârșin: „Din primele vizite ale regelui la Săvârșin, când a fost cumpărat Castelul de la Săvârșin au iubit atât regale Mihai, cât și regina mama Elena, oamenii acestor locuri, cât mai ales, obiceiurile lor. "

De Crăciun, Familia Regală va participa la slujba din Biserica Ortodoxă din Săvârșin și va întâmpina la castel Noul An.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO