Transportatorii au blocat Capitala şi au obţinut ca autobuzele vechi să rămână pe trasee
A fost dezastru miercuri în centrul Bucureştiului. Transportatorii au blocat străzile, ca să ceară prelungirea licenţelor inter-judetene, dar şi amendarea celor care, spun ei, transporta ilegal persoane.
O mie de autocare, microbuze şi taximetre au ocupat Piaţa Victoriei, de la ora 6 dimineaţa până la prânz. Pentru ceilalţi şoferi, drumul spre serviciu a fost un infern, din cauza restricţiilor aplicate în zonă.
Potrivit organizatorilor la protest au participat 600 de firme de transport persoane. Autocarele acestora au plecat spre Capitala noaptea şi s-au oprit la guvern. În paralel coloane interminabile au pus stăpânire pe arterele din jurul Pieţei Victoriei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Poliţiştii de la rutieră au încercat pe cât posibil să evite blocajele, lucru greu de realizat. După 5 ore însă negocierile de la Guvern s-au încheiat.
"Am avut confirmarea să vedem eliminarea sintagmei "în mod repetat", transferul serviciilor rent a car la ARR şi prelungirea pe 4 ani a licenţelor pe intrajudetean", spune un repreyentant al transportatorilor.
Asta înseamnă că transportatorii care au autocare vechi vor rămâne pe traseu.
Augustin Hagiu, preşedintele FORT: "Un autocar de 10 ani vechime poate oricând să facă faţă concurenţei cu un autobuz de 5 ani vechime. Confortul e mult mai mare."
Transportatorii au obţinut promisiunea guvernanţilor ca nemulţumirile lor vor fi rezolvate vinerea viitoare printr-o ordonanţă de urgenţă. Dacă ordonanţa va rămâne în formă actuală, poliţiştii rutieri vor putea aplica amenzi de la prima abatere şoferilor prinşi că transporta persoane fără licenţă.
Mai mult, o altă propunere legislativă aprobată în senat spune că şoferii care efectuează servicii de transport alternativ, precum cele oferite prin aplicaţii de tip Uber, vor fi obligați să obțină certificate de atestare profesională. Asta presupune susținerea unui test-grilă și parcurgerea unui curs special de pregătire. Amendă pentru lipsa acestui certificat poate urca până la 5.000 de lei pe cursă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: protest, guvern, uber, autocar, trafic, taxi, servicii, transportatori,
Dată publicare:
20-03-2019 18:28