Un taximetrist explică de ce pasagerii preferă UBER: ”Pădure fără uscături nu există”

×
Codul embed a fost copiat

A fost haos miercuri, în Bucureşti, după ce mii de taximetrişti au protestat în faţa Guvernului. Aceştia şi-au parcat maşinile în Piaţa Victoriei pentru mai bine de 4 ore.

Şoferii sunt nemulţumiţi că autorităţile nu iau măsuri împotriva aplicaţiilor de transport precum Uber sau Taxify, din cauza cărora au rămas cu mai puţini clienţi, spun ei. Proteste similare s-au desfăşurat şi în alte oraşe din ţară.

Peste 1.500 de taxiuri au blocat Piaţa Victoriei miercuri dimineaţă.

Bogdan Dincă, COTAR: ''Cerem Guvernului să ia măsuri. Să putem să ne desfăşurăm şi noi activitatea în condiţii loiale, fără să fim pirataţi. În Bucureşti, de exemplu, sunt 10.000 de taxiuri autorizate, care respectă toate cerinţele legale şi aceşti piraţi, aceste companii, au ajuns de 15.000 de maşini.”

”Suntem sufocaţi de aceşti oameni. Venitul meu a scuzut cu 50% deja”, spune un taximetrist.

Citește și
protest al taximetristilor in Iasi
Proteste ale taximetriştilor în toată ţara. "Au ajuns piraţii să aibă 15.000 de maşini"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Taximetrist: ”Pot să vă zic că am stat sâmbătă în faţa unui club, au venit 25 de uberiști şi nu s-a mişcat niciun taxi din faţa clubului. Vi se pare corect?”
Reporter: ”Dar de ce credeţi dumneavoastră că aleg clienţii acel serviciu?” 
Taximetrist: ”Sunt taximetrişti... Pădure fără uscaturi nu există, da? Dar asta nu e problema noastră, a taxiurilor care dorim să muncim.”

Protestul i-a deranjat însă pe cei care au avut treabă în zonă.

”E îngrozitor, nu trebuie să se întâmple niciodată lucrul ăsta. Se poate face o delegaţie, cu nişte reprezentanţi ai lor, să discute civilizat, dar nu să încurce toată circulaţia Bucureştiului. Am făcut acum cu maşina o oră pe un drum pe care de obicei îl făceam în 15 minute”, spune un șofer.

”Diferenţa între conducătorii Uber şi conducătorii de taxiuri este mare, deoarece cei de la taxi sunt învăţaţi altfel. Mulţi dintre ei sunt cu ”maimuţa” (dispozitiv prin care este fraudat aparatul de taxat)”, spune un bucureștean.

Şi la Timişoara au protestat sute de şoferi.

Noi trebuie să schimbăm casele de marcat, avem obligaţii să avem staţii, să avem dispecerat, să avem maşini sub 10 ani, să avem maşini cu verificare tehnică, asigurări şi toate cele, pe când ei au maşini de 15 ani, de 20 de ani şi nu interesează pe nimeni", spune un taximetrist.

La Iaşi, taxiurile au blocat complet circulaţia în faţa Palatului Culturii.

"Noi suntem plătitori de taxe, nu e corect să vină ei... Noi mergem şi la ITP şi rămânem fără clienţi", spune un șofer de taxi.

Iar în Arad, peste 200 de maşini au mers în coloană prin zona centrală.

La rândul lor, cei vizaţi au transmis că sunt de acord cu faptul că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport şi că susţin nevoia de modernizare a cadrului legislativ.

”Suntem de acord cu protestatarii că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraș și încurajăm orice dezbatere pe această temă. Ne dorim să fim un partener pentru autorități. Susținem reglementarea serviciilor de transport alternative și, între timp, i-am sprijinit pe toți partenerii care au dorit să obțină un atestat de șofer profesionist”, au transmis oficialii Uber.

”Clever a susținut mereu nevoia de modernizare a cadrului legislativ, ca bază de dezvoltare și operare a unor soluții de transport viabile, în acord cu nevoile reale ale pasagerilor și șoferilor”, au precizat reprezentanții Clever.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
COTAR susține că OUG împotriva aplicațiilor de tip UBER se va da săptămâna viitoare
COTAR susține că OUG împotriva aplicațiilor de tip UBER se va da săptămâna viitoare

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei a fost pregătită şi se va da săptămâna viitoare, susține preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Proteste ale taximetriştilor în toată ţara.
Proteste ale taximetriştilor în toată ţara. "Au ajuns piraţii să aibă 15.000 de maşini"

Taximetriștii din Capitală și din câteva orașe din ţară au protestat miercuri în stradă, cu tot cu maşini. Spun că sunt nemulţumiţi că autorităţile nu blochează aplicaţiile de transport de tip UBER sau TaxiFy. Protestatarii acuză concurența neloială.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.