Toate adresele din Romania vor fi inscrise intr-un registru online. Strada unde exista 100 de case la acelasi numar
Primarii din Romania sunt obligati sa treaca toate adresele corecte din localitatile lor intr-un registru electronic la care va avea acces toata lumea.
Guvernul a aprobat miercuri infiintarea Registrului Electronic al Numelor de Strazi - si asta pentru ca mai ales serviciile de urgenta s-au trezit deseori ca nu gasesc nici pe GPS adresa la care ar trebui sa intervina. Datele vor putea fi folosite si de aplicatiile pentru telefon.
In Romania in acest moment nu exista o lista clara cu adresele, strazile si numerele cladirilor. Fiecare primarie are registrul ei, de multe ori inexact. De exemplu, numai in Capitala pe strada Dreptatii exista doua blocuri cu numarul 8, pe strada Anghel Ghetu, la nr.10 sunt aproximativ 100 de imobile, iar pe strada Neptun, nr 45 sunt 30 de imobile. Pompierii, Salvarea, SMURD-ul sau Politia au de multe ori probleme din aceasta cauza, mai ales noaptea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti: "Evident ca intr-o situatie de urgenta astfel de situatii pot determina si intarzieri in deplasarea si ajungerea la fata locului a echipajelor noastre"
Acest registru va fi folosit si de curieri, pentru ca in acest moment o singura adresa gresita, si sunt foarte multe, poate da peste cap activitatea unei firme de curierat pentru ca timpul de livrare nu poate fi estimat. Asa ca Registrul electronic national al nomenclaturilor stradale, care functioneaza deja pe langa Autoritatea de Cadastru, si in care au fost introduse, ca proiect pilot, datele din cateva orase, va cuprinde toate adresele din Romania.
Liviu Iolu, Purtatorul de cuvant al Guvernului: "E un nomenclator stradal, va fi public, va fi fara plata, oricine va avea acces la acest nomenclator."
Inclusiv aplicatiile de GPS pentru telefon sau pentru masina vor putea sa foloseasca datele, lucru care va reduce erorile date acum de astfel de aparate. Programul software al acestui registru a fost finantat din Fonduri Europene inca din 2011, si a costat 2 milioane de euro.