Toaletarea arborilor, făcută de muncitori după cum îi taie capul. ”Facem noi cum știm”
Primăvara este tot mai aproape, aşa că peste tot în ţară se curăţă copacii.
Problema este că în multe cazuri cei care tund arborii le fac mai mult rău decât bine. Pomicultorii cu experienţă susţin că dacă tăierile nu sunt făcute corect, arborii sunt mutilaţi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe Calea Rahovei din Capitală, toaletarea copacilor a început de aproape o săptămână. Zeci de copaci au fost tunşi până acum mai mult decât ar fi trebuit ori decât şi-ar fi dorit cei ce locuiesc în zonă.
Specialist: "La noi se face exact cum NU este indicat şi avem aici câteva exemple: se taie aproape integral coroana arborelui, rămâne doar trunchiul principal şi ramurile mai groase, dar nu mai există acele crengi pe care să poată creşte noile frunze."
Aceasta este o ramură de frasin, care începuse deja să înmugurească. În mod corect, mai mult de jumătate din coronament trebuia păstrat, însă ramurile au fost tăiate aproape în totalitate. Un exemplu de AŞA NU este chiar acest arbore din care a rămas doar tulpina.
Potrivit unei hotărâri din 2018 a Consiliul General al Municipiului București, din echipa care se ocupă de toaletarea aroborilor ar trebui să facă parte şi un peisagist.
Reporter: ”E cineva care vă supervizează?”
Muncitor: ”Nu suntem obligaţi de nimeni, facem noi cum ştim. Nu se ştie, nu avem normă, cât se poate."
Contactaţi de Ştirile Pro TV, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 nu au oferit deocamdată un răspuns referitor la această situaţie.
Se munceşte de zor şi în Ploieşti. La fel şi în Craiova, doar că aici muncitorii sunt coordonaţi de specialişti.
Potrivit specialiştilor, toaletarea arborilor se face primăvara timpuriu ori toamna. Iar recomandabil ar fi să se îndepărteze doar ramurile care nu mai dau semne de viaţă.