Tesla investește 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin

08-02-2021 15:04


Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates în topul miliardarilor. Anul acesta a devenit mai bogat cu 100 de miliarde de dolari

Producătorul de autoturisme electrice Tesla a început să investească în criptomonede. Compania fondată de Elon Musk a  cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, relatează AFP.

Tesla a luat această decizie ca să aibă „mai multă flexibilitate pentru a diversifica și a maximiza randamentele în numerar”, a anunțat compania. De asemenea, Tesla va începe să accepte plăți în Bitcoin pentru produsele sale.

Astfel, compania fondată de Elon Musk devine primul mare producător de autoturisme care acceptă plata în Bitcoin.

Anunțul a venit la o săptămână după ce Elon Musk a spus că „Bitcoin este un lucru bun” și că a întârziat în a-și exprima susținerea pentru criptomonede.

De asemenea, Musk și-a schimbat descrierea pe contul de Twitter în "#bitcoin".

Acțiunile lui Musk au influențat puternic piața criptomonedelor, cotația Bitcoin urcând cu câteva mii de dolari, la peste 38.000 de dolari.

Cotația Bitcoin a urcat semnificativ la începutul acestui an, ajungând să valoreze peste 42.500 de dolari în prezent.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă în prima săptămână din 2021, depășindu-l pe fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos. Averea lui Elon Musk ajunsese pe 7 februarie la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Sursa: AFP

Tags: bitcoin, tesla,


VIDEO PROTVPLUS.RO