Motivul pentru care un bogătaș trebuie să își demoleze palatul de 55 mil. euro din Franța

08-02-2021 10:47


Castel Diter

Proprietarul unui palat în valoare de aproape 55 de milioane de euro, situat în aproapiere de Coasta de Azur, trebuie să demoleze imobilul după ce a pierdut un proces în instanță.

Dezvoltatorul imobiliar britanic Patrick Diter a construit palatul cu o suprafață totală de aproape 3.000 de metri pătrați în locul unei căsuțe modeste, ce a aparținut unor fermieri. Greșeala sa a fost însă că nu a așteptat ca autoritățile să îi elibereze o autorizație de construcție, potrivit Daily Mail.

Acesta ar fi avut o înțelegere verbală cu reprezentanții primăriei, însă a demarat lucrările înainte să primească documentația. În plus, autorizația de construcție nu includea decât o mică extensie a casei de nici 200 de metri pătrați care se afla inițial pe proprietate.

Bărbatul a început construcția clădirii impozante în 2005, iar în 2009 un grup de vecini nemulțumiți, în frunte cu doi milionari britanici, l-au dat în judecată pe Diter, cerând demolarea clădirii.

Cea mai mare problemă ar fi petrecerile frecvente care au loc aici. Vecinii lui Dieter susțin că zgomotul a făcut ca viața să fie insuportabilă în acea zonă.

În 2015, instanța din Aix-en-Provence a hotărât că Patrick Diter trebuie să demoleze palatul. Acum, Curtea de Casație - cea mai înaltă instanță din Franța - a dat o decizie definitivă, potrivit căreia castelul trebuie demolat, iar peisajul readus la starea sa inițială din urmă cu mai bine de 15 ani.

Cu toate acestea, Diter nu și-a pierdut speranța și speră că va putea să își păstreze proprietatea intactă, sugerând că va merge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Această decizie nu reprezintă finalul acestei afaceri. Chiar și ideea demolării Palatului Diter, care este o capodoperă arhitecturală, este ridicolă de neimaginat. Vom lupta pentru a evita acest lucru”, a declarat avocatul lui Diter, Pilipe Soussi.

Însă reprezentantul legal al vecinilor care l-au acționat în instanță pe Patrick Diter este de altă părere. „Decizia Curții de Casație este definitivă, potrivit legilor franceze și nu poate fi întoarsă de un tribunal european”, a declarat Virginie Lachaut-Dana.

Palatul are nu mai puțin de 18 apartamente, două helipaduri, o piscină și o cramă. Este decorat cu coloane romane și picturi murale, iar de-alungul timpului a găzduit show-uri TV, nunți de milionari și petreceri ale unor celebrități.

Sursa: Daily Mail

Tags: palat, franta,


VIDEO PROTVPLUS.RO