Temperaturi negative în prag de vară. Unde a fost polul frigului în România
Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineaţa, la Miercurea-Ciuc, până la minus 2,9 grade Celsius, fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în ţară în zonele joase.
S-au consemnat valori negative şi la Topliţa şi Joseni, unde termometrele au arătat minus 1,8 grade Celsius, potrivit meteorologului Cristina Blaga, de la Centrul Meteo Regional Sibiu.
Minimele dimineţii s-au înregistrat în jurul orei 05,00, înainte de răsăritul soarelui, după care temperaturile au început să crească, scrie Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, în judeţ a căzut şi brumă.
Meteorologul Cristina Blaga a precizat că au mai fost situaţii când în Harghita s-au înregistrat valori negative, în luna mai, condiţiile în zonă fiind favorabile pentru astfel de temperaturi.
''Pe fondul unui cer senin şi pentru că este presiune ridicată, regim anticiclonic, acolo fiind depresiuni, advecţia de aer rece a fost prezentă şi atunci a determinat scăderea temperaturilor sub zero. (...) În noaptea aceasta (joi spre vineri - n.r.) vor mai fi temperaturi în jurul a zero grade, poate uşor sub zero, de minus 1 grad, iar în nopţile următoare ele vor creşte'', a explicat Cristina Blaga.
Localnicii din zonă sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi şi spun că în luna mai sunt dimineţi friguroase, cu precădere în zilele când în calendarul catolic sunt celebraţi "sfinţii de gheaţă", iar temperaturile scad foarte mult.