Tema corupției, dezbătută de sibieni într-o librărie, la un ceai
"Ceai de făcut împotriva corupţiei?" - s-au întrebat joi seară sibienii la un ceai pe care l-au servit împreună într-o librărie din oraş.
Au vizionat mai multe scurt metraje pe tema corupţiei şi au încercat împreună să găsească soluţii pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a crea o comunitate onestă şi reprezentanţi publici nepătaţi.
Întâlnirea a fost o veritabilă lecţie de educaţie civică pe care organizatorii vor să o ţină în cât mai multe zone din ţară.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Librăria s-a umplut de oameni de toate vârstele care, timp de trei ore au vizionat 11 scurt metraje şi le-au dezbătut apoi cu însufleţire. Menirea campaniei era că fiecare să-şi dea seama ce poate face, în viaţa de zi cu zi, pentru a elimina corupţia.
Bogdan: "Îmi aduc aminte de o întâmplare din casa a XII-a, când se dădea protocolul pentru bac şi m-am certat cu toată lumea, cu profesorii şi diriginta. Mama mea a dat banii ăia pe ascuns faţă de mine şi s-a simţit foarte prost pentru asta, dar a făcut-o ca să nu existe eventuale repercusiuni asupra mea".
Toţi cei prezenţi la ceaiul împotriva corupţiei de la Sibiu au fost de acord că fiecare individ poate combate corupţia prin mijloace simple şi personale.
Mihai Polițeanu, organizator: "Cu aceste filme făcute de oameni ca noi, ca mine, ca tine, am vrut să atingem un segment care depăşeşte acea bulă care urmăreşte cu atenţie politică şi lupta anticorupţie."
Organizatorii întâlnirii vor să proiecteze aceste scurt-metraje şi în şcoli şi licee unde tinerii ar învăţa simplu şi eficient cum pot construi o societate normală, fără corupţie.
Reimar Wagner, organizator: "Aceste filme se adresează foarte mult generaţiei tinere. E păcat că şcolile nu fac aceea educaţie civică, în alte ţări cum sunt cele nordice. Educaţia civică e materie de Bacalaureat, la noi e o materie la care mai mult se chiuleşte, nu se pune accent."
Succesul întâlnirii de la Sibiu i-a încurajat pe organizatorii care îşi propun să meargă în turneu cu asemenea filme în cât mai multe zone din ţară.
Sursa: Pro TV
Etichete: oras, coruptie, ceai, solutii, librarie, scurtmetraj,
Dată publicare:
16-02-2018 12:34