Tema corupției, dezbătută de sibieni într-o librărie, la un ceai

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 16 Februarie 2018 12:34
Categorie: Actualitate

"Ceai de făcut împotriva corupţiei?" - s-au întrebat joi seară sibienii la un ceai pe care l-au servit împreună într-o librărie din oraş.

Au vizionat mai multe scurt metraje pe tema corupţiei şi au încercat împreună să găsească soluţii pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a crea o comunitate onestă şi reprezentanţi publici nepătaţi.

Întâlnirea a fost o veritabilă lecţie de educaţie civică pe care organizatorii vor să o ţină în cât mai multe zone din ţară.

Librăria s-a umplut de oameni de toate vârstele care, timp de trei ore au vizionat 11 scurt metraje şi le-au dezbătut apoi cu însufleţire. Menirea campaniei era că fiecare să-şi dea seama ce poate face, în viaţa de zi cu zi, pentru a elimina corupţia.

Bogdan: "Îmi aduc aminte de o întâmplare din casa a XII-a,  când se dădea protocolul pentru bac şi m-am certat cu toată lumea, cu profesorii şi diriginta. Mama mea a dat banii ăia pe ascuns faţă de mine şi s-a simţit foarte prost pentru asta, dar a făcut-o ca să nu existe eventuale repercusiuni asupra mea".

Toţi cei prezenţi la ceaiul împotriva corupţiei de la Sibiu au fost de acord că fiecare individ poate combate corupţia prin mijloace simple şi personale.

Mihai Polițeanu, organizator: "Cu aceste filme făcute de oameni ca noi, ca mine, ca tine, am vrut să atingem un segment care depăşeşte acea bulă care urmăreşte cu atenţie politică şi lupta anticorupţie."

Organizatorii întâlnirii vor să proiecteze aceste scurt-metraje şi în şcoli şi licee unde tinerii ar învăţa simplu şi eficient cum pot construi o societate normală, fără corupţie.

Reimar Wagner, organizator: "Aceste filme se adresează foarte mult generaţiei tinere. E păcat că şcolile nu fac aceea educaţie civică, în alte ţări cum sunt cele nordice. Educaţia civică e materie de Bacalaureat, la noi e o materie la care mai mult se chiuleşte, nu se pune accent."

Succesul întâlnirii de la Sibiu i-a încurajat pe organizatorii care îşi propun să meargă în turneu cu asemenea filme în cât mai multe zone din ţară.

VIDEO PROTVPLUS.RO
pizza
Pizzerii închise la Constanța, după ce au fost descoperite ingrediente expirate
Un bărbat din Neamț și-a pierdut viața, după ce a căzut un copac peste el
Cât trebuie să scoată din buzunar românii pentru o cină de Crăciun pregătită la restaurant
STENOGRAME. Răzbunarea pregătită de șoferii de ambulanță care ar fi furat motorină. ”Îi dau teroare”
Imagini cu noi victime ale drogului ”zombie”. Nu există tratament pentru dependența lor
Pesta porcină: oamenii își omoară animalele înainte să o facă inspectorii sau boala
bataus iubita
Și-a bătut crunt iubita, a amenintaț-o și a postat totul pe internet. Poliția îl lasă liber
Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România. Ce riscă bărbatul
Imagini şocante cu tineri care abia se mai ţin pe picioare, după ce ar fi consumat un drog extrem de periculos
Un șofer băut a lovit trei mașini parcate. O persoană a fost rănită
Cine sunt victimele avalanșei din Bucegi: „Un om atât de inteligent, cult şi bun”
Pompierii au stabilit cauza incendiului de la fabrica din Mureș